Butikspersonal trötta på semesterfirare som handlar halvnakna – nu inför de regel: ”Inte hygieniskt”

Många semesterfirare som går raka vägen från stranden till butiken struntar i att ta på sig kläder på överkroppen. Men nu har butikspersonal på flera håll tröttnat på halvnakna kunder. På Willys och Ica i Falkenberg har man nu valt att vidta åtgärder. 

– Vi har med matvaror och färskvaror att göra och det är inte hygieniskt, säger Ralf Möller, butikschef på Willys i Falkenberg till tidningen Hallands Nyheter.. 

Halvnakna kunder i butikerna är personal på populära semesterorter vana vid. Men flera har fått nog av de som kommer in i bar överkropp eller för lite på sig. Enligt Ralf Möller, butikschef på Willys i Falkenberg, så är det andra kunder som klagat när folk kommer in och handlar utan kläder. 

Sätter upp skyltar

Av både hygienskäl och trivsel valde Willys i Falkenberg att sätta upp skyltar med en tydlig uppmaning: 

”För allas trivsel och bekvämlighet samt av hygienhänsyn ber vi alla våra kunder att vara fullt påklädda när man vistas inne i butiken, tack!”.

Foto: Shutterstock

Att komma in i endast badbyxor är numera inte ett alternativ, varken för boende eller semesterfirande turister. 

– Vi har haft en del kunder som precis har varit på stranden som bara kommer in med badbyxor, säger Ralf Möller, butikschef vid Willys i Falkenberg till tidningen Hallands Nyheter. 

Butiker stoppar halvnakna

Även Ica i Falkenberg vill stoppa folk från att handla halvnakna. 

– Vi har med matvaror och färskvaror att göra och det är inte hygieniskt. Att gå barfota är också farligt. Det kan gå sönder saker i en butik som man sedan kan skära sig på, säger Annelie Kuusk Jonsson, Ica-handlare till Hallands Nyheter.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Vad tycker du om det här? Ska man få gå halvnaken i butiken på semestern eller bör fler införa en stopp-regel?

Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook, för att se om fler tycker som du.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);
 

Läs mer om...