Nu hyllar vi polishunden Mitoz – som spårade och tog fast rånare: ”Gick i rasande fart”

Polishundar finns hos alla polisenheter dygnet runt och året om och varje dag är de lika beredda på att rycka ut och stötta sina kollegor i vilket uppdrag som än ligger framför dem.

Gång på gång hjälper de polisen i situationer där en tvåbent inte riktigt räcker till och deras samarbeten är alltid lika imponerande.

Tidigare har vi skrivit om polishunden Valter som satte stopp för en beväpnad rånare och kollegan Lemmy som nosade sig fram till de misstänkta gärningsmännen efter en dramatisk biljakt.

”Ingripande-polisen åkte då till adressen och blåade med sina bilar så att Lemmy kunde ta upp spåret i lugn och ro vid förarplatsen. Lemmy spårade från bilen till en adress där det blev husrannsakan och två gärningsmän greps! Starkt jobbat av Lemmy och hans kollegor!!”, skrev polisen då på Facebook.

Polishunden Mitoz hyllas

Nu är det polishunden Mitoz som hyllas för sin insats mot två rånare i Stockholm.

Polisen David skriver rappt om händelseförloppet på Facebook.

Allt började med ett rån på en restaurang i Stockholm. Gärningsmännen, som var två till antalet, flydde till fots och när polispatruller och hundekipage kom till platsen startade jakten efter rånarna på en gång.

Divahedens Mitoz spårar och griper rånare.Häromdagen inträffade ett rån mot en restaurang i Stockholm. Gärningsmännen,…

Posted by Polisen Stockholm – hundsektionen on Thursday, August 12, 2021

Enligt polisen var det en civilperson som hade sprungit efter rånarna men tappat dem ur sikte och vips så var de borta.

”Och medan ingripandepatruller for runt som uppretade bålgetingar i närområdet styrde hundekipaget fram till den sist kända positionen. Spårlina på. Hundförare och medlöpare gjorde sig klara för att ge sig iväg. Mitoz var klar sedan länge, sedan han föddes antagligen”, skriver polisen Daniel på Facebook.

Och när hunden Mitoz drog igång var poliserna nästan överflödiga.

”När poliserna med två ben (inte mycket att ha egentligen i sammanhanget förutom att fylla på vatten i skålen) var klara smällde det till i spårlinan och jakten var igång. Högsta fart framåt”, skriver han och tillägger:

”En bit in i spåret hittade Mitoz ett brottsverktyg som säkrades för bevisning. Spåret fortsatte och gick i rasande fart innan Mitoz, med hög svansföring, sladdade in mot några buskar. Spelet slut och gärningsman ett gripen”

Den andra gärningsmannen flydde

Hunden Mitoz fick även spår efter gärningsman nummer två men han hann undan.

”Ingen fara, honom kommer de duktiga kollegorna på kriminalen vaska fram”, skriver polisen och berättar att Mitoz fick belöning för sin insats och det med en extra god frukost.

Flera i kommentarsfältet hyllar Mitoz för sin modiga insats och flera spekulerar i vad han kan ha fått för gott till frukost.

”Oxfilé”, skriver en.

”Hoppas att han fick oxfilé”, skriver en annan.

En hel påse med hundgodis hoppas andra.

❤️ Mitoz är värd en hel påse med hundgodis efter ett sånt jobb ?Ni gör ett gryymt jobb!Som medborgare är jag tacksam att ni finns”, skriver en tredje.

Heja Mitoz, vilken hjälte!

Nu ser vi till att hylla den här modiga polishunden för sitt ingripande.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);