Elins 3-åriga son tvingas gå i förskola med ovaccinerad personal – riskerar att dö: ”Sorgligt”

Elins 3-årige son har nedsatt immunförsvar och nedsatt lungkapacitet. Trots det tvingas han gå i förskola med ovaccinerad personal, rapporterar P4 Skaraborg.

För Elins 3-årige son kan en covid-infektion innebära rena livsfaran. Det eftersom han har nedsatt immunförsvar och lungkapacitet.

Men trots risken för pojkens liv arbetar ovaccinerad personal på förskolan.

Pojkens läkare har sagt att det är extra viktigt att han håller avstånd till de ovaccinerade i personalen. Men det är såklart ett ansvar som är svårt att lägga på en liten 3-åring.

Inför munskydd

I stället vill Elin att kommunen vidtar åtgärder för att minimera risken för smittspridning.

– De skulle kunna införa någon form av skyddsutrustning på de som har valt att inte vaccinera sig. Det hade varit lite tryggare, säger hon till P4 Skaraborg och tillägger:

– Jag har väntat på någon form av svar från rektorer och från förvaltningschef om en åtgärd. Men de enda jag har fått är att byta förskola eller vara hemma med min son. 

Foto: TT

Erika Kragner, biträdande förvaltningschef  i Skara kommun, säger att hon förstår föräldrarnas oro men menar att regelverket säger att man inte kan beordra personal att bära skyddsutrustning.

Hon säger till P4 Skaraborg att hon hoppas hitta en lösning men att det kan ta tid.

”Sorgligt”

Och tills dess tvingas Elin hålla sin son hemma.

– Jag tycker det är sorgligt. Jag undrar var barnsynen tagit vägen i kommunen, säger Elin till radion.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);