Mamma ska föda trillingar när läkarna ser märklig detalj med tredje bebisen – inser att det är ett unikt fall

Tänk dig känslan av att bli gravid för första gången, och sedan få veta att du väntar trillingar. Lägg till ett besked om att dessa tre barn är så unika att de är 1 på 200 000 000. Mycket att ta in? Så var verkligheten för brittiska Gina Dewdney. 

Precis som alla andra par som försökt att bli med barn så var Gina och Craig Dewdney utom sig av lycka när stickan visade blått. Att deras liv inte skulle bli detsamma var de beredda på, men vilken berg- och dalbana det skulle bli kunde de aldrig föreställa sig. 

Läkarnas chockbesked

När Gina var på ultraljudskontroll i vecka 13 sa läkarna att de hade ett ganska omtumlande besked till de blivande föräldrarna. Gina skulle inte bara bli mamma, hon skulle bli trebarnsmamma. 

”Jag trodde att jag kanske skulle få tvillingar… även om det finns trillingar i min familj, sedan generationer tillbaka, så trodde jag inte att det skulle hända mig”, sa 34-åriga Gina i en intervju med Epoch Times tidigare. 

”Jag blev så chockad. Ingen av oss kunde tro våra ögon när tre huvuden plötsligt dök upp på ultraljudet”, säger Gina. 

Dessvärre var den stora bebislyckan inte helt riskfri. Ganska snart upptäckte läkarna att Ginas graviditet räknades till de som kategoriseras som “hög risk”.

”Min resa var fullständig berg-och-dalbana”, sa hon. 

”Jag gick från att ha många tidiga graviditetssymptom, som migrän, sömnlöshet och extrem utmattning, till att bli väldigt stor. Det kom till en punkt där jag tyckte att det var väldigt svårt att gå”, säger Gina. 

Problem med tredje bebisen

I vecka 31 var det dags för Gina att föda. Trillingarna skulle levereras med kejsarsnitt på ett kvinnosjukhus i LIverpool, men allt gick inte så smidigt som man skulle önska. 

Gina fick veta att något var annorlunda med en av de tre bebisarna. 

En på 200 miljoner

Jaxon, som pojken heter, låg kvar inne i den intakta fosterhinnan. Att en trilling ligger kvar i den är så ovanligt att de hör till 1 på 200 000 000. 

Fosterhinnan är det som omger och skyddar bebisen, som en säck av vätska som liknar en bubbla. Att en av Ginas tre bebisar var kvar i denna genom förlossningen var unikt.

Lyckligtvis hade Gina skickligare läkare, och även om trillingarna hade en tuff start i livet så mår de idag bra. 

”Återförenade! Första gången jag håller trillingarna tillsammans!!!!

De var alla så fina tillsammans! Det kändes fantastiskt att ha dem alla ihop! Kan inte fatta att alla dessa tre var inne i min mage för några veckor sedan”, skrev Gina i en uppdatering på sin Instagram tidigare i år.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);