Malin hade inte råd att fira jul – nu vill hon hjälpa andra behövande: ”Vet hur det känns”

Malin Sehlers vet hur det känns att sitta ensam på julafton och inte ha råd med varken julklappar eller julmat. Därför har hon bestämt sig för att hjälpa andra i år.

När Malin Sehlers barn var små hade hon det tufft ekonomiskt. Hon var ensamstående och sjukpensionär och även om vardagen ofta gick ihop ändå var det extra kämpigt kring jul.

– Det är någonting speciellt med julen, det blir alltid lite extra känsligt, säger Malin Sehler till Newsner.

Malin berättar att hon själv fick söka hjälp flera gånger.

– Jag vet ju hur det känns och hur tacksam och glad man blir av den hjälp man får, säger hon.

Vill hjälpa fattigpensionärer

Därför har hon nu bestämt sig för att hon vill hjälpa andra.

– Idag har jag inte några små barn själv och mer tid så nu vill jag hjälpa andra som har det svårt.

Malin säger att hon fortfarande inte har den ekonomin som krävs för att kunna hjälpa alla men har startat en insamling där hon bor i hopp om att kunna hjälpa så många som möjligt.

– Jag tänker såklart på alla barnfamiljer men också alla fattigpensionärer där ute som inte ens har råd med en skinksmörgås. Det är dem som jag vill hjälpa, säger hon och tillägger:

– Jag känner att jag inte bara kan sitta hemma och tycka att pensionärerna har det för jävligt. Så jag vill göra något. Jag brinner för att hjälpa andra som har det tufft och jag vet verkligen hur illa det kan vara.

Kassar med julmat

Planen är att kunna hjälpa till där det behövs.

– Jag tänker att jag ska plocka ihop en kasse med julmat till alla som behöver och vad pengarna räcker för, sedan får de som behöver kassen bestämma på vilket sätt det sker, säger hon till Newsner.

I framtiden hoppas Malin att hon kan utveckla projektet och kunna hjälpa ännu fler.

– Jag förstår också att bara för att man får en julkasse vid jul så försvinner inte problemen dagen efter. Men jag vill utveckla det här och få kontakt med familjer så man kan sätta lite guldkant på deras vardag, säger Malin till Newsner och tillägger:

– Alla kan inte gör allt, men alla kan göra något.

Malin är verkligen en sann hjälte. Vilken underbar gest.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);
 

Läs mer om...