Att få posten till dörren är en viktig del av vardagslivet för många.
Men 76-åriga Inger Johansson tvingas snart åka en mil för att hämta sin post. Nu rasar hon mot Postnords beslut.
– De som är 80 år gamla med rullator och utan bil kan inte hämta posten en mil i väg. Det är Postnords skyldighet att utföra den här samhällsservicen, säger hon till Expressen.
Anledningen till beslutet är en tvist mellan Postnord och bostadsrättsföreningen Lyckansberg i Växjö.
Det hela handlar om placeringen av brevlådor i området. Som Expressen rapporterat om, anser Postnord att alla brevlådor måste flyttas ut till tomtgränsen för att inte utgöra en säkerhetsrisk.
Å andra sidan, menar föreningen att det finns gott om utrymme att ta sig fram och att ingen annan fordonstrafik har klagat på situationen. Med det sagt har föreningen inte heller valt att flytta sina postlådor.
Något som får Postnord att sätta hårt mot hårt – och sluta leverera posten till området. I stället tvingas de boende från och med den 10 januari att köra en mil för att hämta sin post.
Rasar mot Postnord
Beslutet får föreningen och de boende att rasa – i synnerhet eftersom det enligt dem själva inte finns något problem.
– De menar på att de vill att vi ska samla ihop postlådorna vid tomtgränsen, som är ungefär 200 meter ifrån mig, för att de inte vill köra i området. Postnord menar att det är för trångt men det finns utrymme för flyttbilar, räddningstjänst och ambulans. Vår bostadsrättsstyrelse har överklagat beslutet två gånger, säger Inger Johansson till Expressen.
Inger Johansson konstaterar att beslutet får stora konsekvenser för äldre personer, som inte kan ta sig en mil bara för att få tag på sina brev och räkningar.
Postnords förklaring
Enligt Postnord grundar sig beslutet i att man vill dela ut post tryggt och säkert, utan risken att köra på någon.
Att ingen annan fordonstrafik tycker att det är för trångt i området, och att såväl ambulans som färdtjänst tar sig fram utan problem, har man inte mycket till övers för.
– Det är skillnad på sak och sak, vi kör varje eller varannan dag. Vi vill hitta ett ställe för lådor som passar för dem och för oss och förväntar oss ett svar från föreningen med en plan, men det har vi inte fått, säger Robert Andersson, terminal- och distributionsområdeschef på Postnord i Växjö, till Expressen.
Vad tycker du om det här? Lämna gärna en kommentar!