Polisens varning i julhandeln – för tjuvarnas fräcka metod: ”Håll ett extra öga på…”

Många tjuvar slår till under julhandeln.

Nu går polisen ut med en varning.

Julen står äntligen för dörren. Men med bara en vecka kvar till julafton är det mycket som ska fixas och donas. Det ska planeras och handlas, köpas klappar och julmat.

Något som också märks i affärer och köpcentrum. Julhandeln är normalt en av årets bästa försäljningsperioder och fler människor än vanligt är ute och rör sig, för att hinna med allt som ska göras.

Detta har inte heller gått bedragarna förbi. Det har tidigare larmats om ökade bedrägeriförsök både i e-handeln och via bluff-sms, men även ute på gator och torg gäller det att vara uppmärksam.

julhandel
Stockholm 20201215 Människor ute i julhandeln på shoppingstråket Drottningatan i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Polisens varning i julhandeln

Nu går polisen i Strängnäs och Eskilstuna ut med en skarp varning till allmänheten.

I ett inlägg på Facebook vädjar de till folk att vara lite extra uppmärksamma när de ger sig ut i julhandeln.

”När juletiden nalkas så rör sig fler människor ute och i våra affärer. Trängseln och stressen utnyttjas tyvärr av illasinnade individer”, skriver polisen Strängnäs på Facebook och fortsätter:

”Tänk på att hålla ett extra öga på era värdesaker. Ha plånboken i innerfickan, ha handväskan på framsidan av kroppen, förvara inte stöldbegärliga föremål i bilen.”

När juletiden nalkas så rör sig fler människor ute och i våra affärer. Trängseln och stressen utnyttjas tyvärr av…

Posted by Polisen Strängnäs on Thursday, December 16, 2021

”Märks även i trafiken”

Men det är inte bara i julhandeln som tempot skruvas upp. Polisen konstaterar även att riskerna ökar i trafiken veckorna innan jul – och ber därför folk att ta det lugnt.

”Julstressen märks även i trafiken. Är du stressad så är risken betydligt större att en olycka inträffar.  Vi kommer vara synliga i julhandeln och i trafiken, men vi behöver alla hjälpas åt”, skriver polisen och avslutar:

”Ta det lugnt, håll avstånd och ta hand om varandra.”

Dela gärna polisens viktiga ord vidare till dina nära och kära.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);
 

Läs mer om...