Pyroteknikern Magnus fyrverkerier är försenade – hotar årets nyårsfirande: ”Jättetungt”

Pyroteknikern Magnus Cieslaks fyrverkerier är fast på ett fartyg i Hamburg och hotar årets nyårsfirande.

Leveranser som skulle anlänt i början på december är försenade, och det i veckor, rapporterar Aftonbladet.

Med bara några dagar kvar till självaste nyårsafton har pyroteknikern Magnus Cieslak, ägare av företaget Extreme Fireworks, fortfarande inte fått hem sin leverans med fyrverkerier.

Magnus skeppade två containrar med fyrverkerier från Kina i början på oktober. Vilket är sent, men på grund av containerbristen på världsmarknaden gick det inte att få tag i några tidigare.

STOCKHOLM 20081229 Linders fyrverkeri p Lindhagensplan. Foto: Maja Suslin / SCANPIX

Men beställningen har bara nått Hamburg och hinner inte fram till Sverige i tid till tolvslaget på nyårsafton.

– Först försenades de i Suez-kanalen, sedan var det fullt med båtar i hamnen i Grekland så det försenades ytterligare. Sedan anlände fartyget till Hamburg 25:e december, och där får de inte lägga till förräns på självaste nyårsafton och beräknas vara i Sverige 3:e januari, det är ett stort hån.

Magnus har ytterligare en container på väg till Sverige som skulle anlända nu i mellandagarna.

– Men nu skiter sig allt, säger Magnus Cieslak.

Foto: Pixabay

”Ett bakslag”

Enligt Magnus rör det sig om sammanlagt 3500 kartonger med fyrverkerier som inte kommer kunna säljas till årets nyårsfirande.

– Det är ett bakslag så det visslar om det, det är jättetungt. Vi tappar 95% av intäkterna, säger han till Aftonbladet.

Men helt tomt på fyrverkerier blir det däremot inte. Enligt Magnus kommer det råda brist på raketer, mest de stora pjäserna. Men flera företag har hunnit få hem en del och Magnus har köpt in från andra företag.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);
 

Läs mer om...