Mikael ville hedra sin bortgångna hund – vackra träskulpturen berör hela Sverige: ”Min bästa kompis”

När Mikael Rönnvalls hund Rex dog ville han hedra sin bästa kompis med en avbildnings i trä. Den vackra skulpturen berör hela Sverige.

Allt började för några år sedan. Mikael Rönnvall, från Järle, såg tv-serien Timmerkungar. Medverkade i serien gjorde en snidare och Mikael blev så imponerad att han till slut köpte sig en alldeles egen såg.

– Nu har jag snidit i fem år. Jag har gjort allt från örnar och björnar till ugglor. Mest djur har det blivit, berättar han för Newsner.

Nu för tiden ställer han ut sina skulpturer på marknader och hela trädgården är fylld av hans ståtliga konstverk.

 Mikael Rönnvall
Foto: privat

Men under den senaste tiden har ett nytt tillskott dykt på i trädgården, ett alldeles särskilt sådant som betyder extra mycket.

Det är nämligen så att Mikael Rönnvalls bästa kompis, den bedårande Border collien, Rex, somnade in för en tid sedan.

– Jag hade tänkt på det länge egentligen, att jag ville snida en avbild av honom. Men blev ju extra viktigt nu när han gick bort, berättar Mikael Rönnvall.

LÄS MER: Svenske Linus skapar träkonst med motorsågen – resultatet får folk längs vägen att tvärnita

Hedrar minnet av sin älskade vän

Och så fick det bli. För att hedra minnet av sin älskade kompis satte Mikael igång. Han tog fram motorsågen och började snida en av sina viktigaste skulpturer.

– Jag ville föreviga minnet av honom, säger Mikael.

Mikael Rönnvall använde sig av en motorsåg, slipmaskin, sprayfärg och vit penselfärg.

Mikael delade med sig av resultatet på Facebook och inlägget berörde tusentals.

”Hallå!För några veckor sedan så fick jag och min bästa kompis jag någonsin haft tyvärr skiljas åt .För att hedra minnet av honom så snidade jag en avbild av honom från en tallstock. Skulpturen kommer att få en hedersplats i min trädgård.Motorsåg och en slipmaskin är verktygen jag använt mig av. Den är färglagd med svart sprayfärg och vit penselfärg.Önskar er en fin söndag!// Micke”, skrev Mikael i inlägget.

Skulpturen berör tusentals

I skrivande stund har över 9000 människor gillat inlägget och hundratals har kommenterat. Både med sorg och beundran.

”Beklagar sorgen. Du har gjort en fantastisk fin avbild av honom, vilket hantverk, imponerad. Han är alltid med dig”, skriver en person.

”Så ledsamt, det är så svårt att skiljas från sin trognaste och käraste vän. Men du har honom kvar i ditt hjärta och i den fina skulpturen du gjort”, skriver en annan.

”Beklagar din sorg. Men vilken fin och hedrande snidning. Den kan du titta på och minnas alla fina stunder som ni haft tillsammans”, skriver en tredje.

Mikael är tacksam för allas engagemang och försöker svara alla så gott han kan. Han förstår att ett inlägg om ett kärt husdjur berör lite extra.

– Det är jättefint, jag hade verkligen inte förväntat mig det här. Jag har lagt ut grejer förut, men det här var ju mer personligt så det var jättekul verkligen, säger Mikael till Newsner och tillägger:

– Det är ju ett husdjur och det väcker ju medkänsla. Alla vet ju att ett husdjur som man har levt ihop med i 13 år, ja det är ju en familjemedlem.

Så vackert. Mikael skulptur av hunden Rex träffar verkligen rakt i hjärtat.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);