Av Jimmys första sex år i skolan tillbringades tre av dessa på sjukhus. Detta till följd av att ha blivit utsatt för svår mobbning under flera års tid.
Nu springer han 450 kilometer för att stoppa mobbningen och hjälpa andra utsatta.
När Jimmy Johansson var 6 år flyttade han tillsammans med sin mamma från Stockholm till Småland. Och kort därefter förändrades livet drastiskt.
Från att ha varit den där levnadsglada busiga pojken som lekte och trodde gott om alla till att dras ned i ett djupt svart hål.
– Mitt helvete började då. Jag blev mobbad ganska omgående. Allt var fel med mig och jag blev utfryst och mobbad. Jag hade inga kompisar och snart blev det så illa att min kropp kollapsade, berättar Jimmy för Newsner.
Jimmys hälsa försämrades
Jimmy blev allt sämre och åkte in och ut från sjukhuset med symptom på alla möjliga sjukdomar. Sjukdomar som egentligen berodde på stress.
– Jag berättade aldrig för någon om vad jag blev utsatt för. Jag ville inte att mamma eller mormor och morfar skulle bli ledsna, säger Jimmy.
En dag trodde han att vändningen var framme.
– Jag var väl 10 år då kanske. Ett gäng kom och frågade om jag ville leka och jag trodde väl att de ville det. Men de lurade bara ut mig i skogen och började slå mig, berättar Jimmy.
Till slut var situationen ohållbar och Jimmys mamma fick så småningom veta hur Jimmy hade det i skolan.
Livet vände
Efter en flytt och byte av skola började Jimmys liv vända.
– I den skolan hade lärarna lite mer koll och mamma också, och då vände det väl snart, berättar Jimmy för Newsner.
Men åren av svår mobbning har satt sina spår. För Newsner berättar Jimmy att han än idag har svårt att lita på folk och befinna sig i sociala sammanhang.
– Det har satt oerhörda spår och kommer förmodligen alltid sitta kvar i mig. Folk tycker ju att jag är jättetråkig då jag gör mycket för mig själv. Men jag litar aldrig på att någon vill vara min vän, säger han.
Måns Jenningers minnesfond
De senaste åren har Jimmy engagerat sig i Måns Jenningers Minnesfonds arbete mot mobbning och är en av deras ambassadörer.
– Jag känner igen mig mycket i Måns, som på grund av mobbning tog sitt liv som 13-åring. Det var samma för mig, när jag var 10 år kände jag att jag inte orkade leva längre. Och allt detta på grund av mobbning, säger Jimmy till Newsner.
Springer för att hjälpa utsatta barn
Nu springer Jimmy 450 kilometer, från Avesta till Kalmar, vilket motsvarar tio maratonlopp, för att uppmärksamma Måns Jenningers Minnesfonds arbete mot mobbning.
– För mig är det jätteviktigt att uppmärksamma. Mobbning finns runt omkring oss hela tiden. Det kan hända ditt barn, grannens barn, en klasskompis. Och det är inte alltid det syns utanpå, jag var jätteduktig på att dölja det för mina anhöriga, säger Jimmy.
Förutom att bidra med pengar i Jimmys insamling hoppas han att fler vuxna sätter ner foten när de ser att någon blir behandlad illa.
– Många lärare och rektorer tänker säkert att det inte sker mobbning på deras skola och andra vuxna slår lätt undan allt och tänker att andra ska ta tag i det. Att det är andras problem, men våga säg ifrån. Mobbning finns överallt, säger Jimmy.
Och till andra barn och ungdomar, säger Jimmy:
– Ser man att någon inte verkar ha det så bra, att en person kanske inte har några kompisar. Säg hej, fråga om personen i fråga vill leka på rasten. Bjud hem personen eller varför inte fråga om personen vill med och bada i sommar.
Och till den som blir utsatt för mobbning, vill Jimmy säga:
– Jag vet att det är lättare sagt en gjort. Men be om hjälp, våga öppna dig. Det är inte dig det är fel på.
Hit kan du höra av dig om du mår dåligt
Angående självmord och psykisk ohälsa. Det går att vara anonym och även en anhörig kan höra av sig till dessa nummer. Var inte rädd för att be om hjälp!
Om du mår så dåligt att det känns outhärdligt eller du har självmordstankar eller självmordsplaner ska du direkt ta kontakt med en psykiatrisk akutmottagning eller ringa 112.
Hjälplinjen, tillfälligt psykologiskt stöd, telefon 0771-22 00 60 alla dagar öppet klockan 13.00-22.00.
Mind Självmordslinjen, chatta på mind.se eller telefon 90101 alla dagar öppet klockan 06.00-24.00.
Bris – Barnens rätt i samhället för dig under 18 år på telefonnummer 116 111 eller chatt alla dagar mellan klockan 14.00-21.00.
Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.
Jourhavande präst nås via telefon 112 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.
Ring telefonnummer 1177 om du behöver veta var du kan söka vård.
Inget barn ska behöva gå igenom det här.
Sprid gärna Jimmys viktiga insamling, tillsammans hjälps vi åt med att stoppa mobbningen.