Förbipasserande filmade trafikolycka på E20 i torsdags kväll.
Nu ryter polisen ifrån efter respektlösa beteendet ute på vägarna.
Mobilkameror har blivit ett stort problem vid olyckor. I stället för att larma SOS är det många som tar upp sina mobiltelefoner för att dokumentera händelsen.
Men trots att polis och räddningstjänst vädjat till allmänheten att lägga ner kamerorna fortsätter liknande händelser att inrapporteras.
Under kvällen den 8 september hanterade polispatrull 53-4660 en trafikolycka på väg E2, detta tillsammans med både räddningstjänst och ambulans.
Men medan blåljuspersonalen arbetade på platsen blåste trafiken hejdlöst förbi.
Polisen ryter ifrån
I ett inlägg på Facebook vädjar polisen i Västra Skaraborg om att bilister ute på vägarna ska visa mer hänsyn vid olycksplatser.
”Ett par förare filmar olyckan och har blicken mot fel ställe. Andra kör förbi i mycket hög hastighet i förhållande till att framkomligheten på vägen är begränsad och vi, tillsammans med övrig räddningspersonal uppehåller oss på vägen.En bilist körde på en av ambulansernas sidospegel…”, skriver polisen i inlägget.
De tillägger:
”Om du närmar dig en en trafikolycka, poliskontroll eller en vägarbetsplats – sänk farten och visa hänsyn gentemot oss som arbetar på och vid vägen”.
Polisens Facebookinlägg upprör flera läsare.
”Vad är det för fel på folk”, undrar en person.
”Förstår inte hur folk tänker! Rent ut sagt för bedrövligt! Nästa gång kan det vara dom som råkat ut för en olycka! Så visa respekt när ni kör förbi en olycka, räddningstjänstens personal vill åxå komma hem till sin familj”; skriver en annan.
”Dessa människor ska varken ha bil eller körkort. Kan man inte ta hänsyn på vägen, men det ser jag tyvärr väldigt ofta, flytta på här kommer jag mentalitet förekommer nästan överallt”, skriver en tredje.
Förbjudet att fotografera olyckor
Det var vid nyårsskiftet 2017/2018 som den nya lagen mot olaga integritetsintrång trädde i kraft. Lagen syftar till att skydda kränkningar och innebär att man kan bli åtalad och dömd för att sprida uppgifter om någons hälsotillstånd, eller sprida bilder på någon i en mycket utsatt situation.
LÄS MER: Ny lag: Nu blir det förbjudet att fotografera olyckor – kan ge fängelse
Bland annat gäller lagen alltså fotoförbud och spridning av bilder på olyckor där utsatta människor syns – och straffet för den som bryter mot lagen är allt från böter till fängelse.
– Det finns nu en risk att vid spridning av bilderna bli åtalad och straffad. Det är inte ett rent fotoförbud, men ett steg i rätt riktning. Det är så vi tolkat nya lagen, och jag vet att även Räddningstjänsten har tolkat likadant, säger Ambulansförbundets ordförande Gordon Grattidge till SVT.
Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.