Dyrt drivmedel har varit en verklighet för många svenska hushåll under en lång tid nu och det har höjts röster som menar att situationen är ohållbar.
Men nu förväntas lägre priser av bensin- och diesel, i samband med att EU inom en snar framtid kan komma att godkänna en skattesänkning i Sverige.
Så många kronor extra kommer få stanna i din plånbok.
Det är många som stått vid bensinmacken i ren chock över hur dyra drivmedelspriserna blivit under senaste året.
För de som använder sig av bilen i yrket eller är beroende av den av andra anledningar har tvingats lägga många hundralappar extra i månaden bara för att få den att rulla.
I samband med att även annat, såsom el och mat, också blivit mycket dyrare har många tvingats tänka både en och två gånger extra över ekonomin.
Tillfällig skattesänkning
Men nu förväntas EU inom en snar framtid ge besked om en ny tillfällig skattesänkning för bensin- och disel i Sverige, enligt P4.
Detta skulle innebära en sänkning om 3 kronor för bensin och 1 krona för diesel.
Det är unionens finansministrar som ska fatta beslutet och först med att rapportera om nyheten var TT.
Oron för miljön
Ett lägre pris för drivmedel är mycket välkommet av många svenska bilister.
Men det finns även skeptiska röster gällande vad det innebär i praktiken.
Per Ek säger exempelvis till P4 Malmöhus att det är viktigt att överväga hur olika beslut kan komma att påverka vår planet.
– Man måste ju tänka på miljön också litegrann. Det hade varit bättre om de hade haft elbilar egentligen, säger han till kanalen.
Effekten på kriget i Ukraina
En ytterligare sänkning på skatten innebär även en viss oro över att bidra med pengar till Putins krig i Ukraina, rapporterar TV4.
Om andra länder tar efter kan det nämligen bidra med flera miljoner kronor som hamnar i händerna på Putin.
– Det man kan vara orolig för är att det här leder till en dominoeffekt där flera EU-länder sänker skatten likadant. Då motsvarar det 80-90 miljoner kronor i extravinster för Putin eller Ryssland varje dag, säger Daniel Spiro som är forskare vid nationalekonomiska institutionen på Uppsala universitet, till tv-kanalen.
Vad är era tankar om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!