12-årige pojken Murhaf Hamid sålde majblommor för över fem miljoner kronor tidigare i år.
Nu får han prestigefyllt diplom av drottning Silvia, rapporterar P4 Kristianstad.
Enda sedan 1907 har majblomman sålts i Sverige. Pengarna går till att bekämpa barnfattigdom och förbättra ekonomiskt utsatta barns villkor.
Engagemanget för insamlingen är stort över hela landet och varje år samlas miljonbelopp in av barn och ungdomar.
En kille vid namn Murhaf Hamid från Glimåkra i Skåne lyckades verkligen med försäljningen i år.
Efter bara fem dagars försäljning hade han samlat ihop över 360 000 kronor. Men det slutgiltiga beloppet skulle bli långt högre än så.
Allt började däremot lite tyngre.
Blev utskälld
När Murhaf begav sig ut på Glimåkra kände han inte många och när han ställde sig utanför ICA blev han snabbt bortmotad med en utskällning.
– Jag tänkte att det inte var någon större idé till en början. Men kompisar sa att jag skulle ge det en chans. När vi började sälja gick det ganska bra, vi sålde till ungefär fem eller sex personer. Nästa dag stod vi vid Ica och gick runt i fyra-fem timmar, men då gick det inte lika bra. Då tänkte jag ge upp, tills jag gick till min mammas svenskaskola nästa dag, berättade Murhaf Hamid för Newsner då.
Men precis när Murhaf tänkte ge upp för gott kom vändningen.
Utanför sin mammas skola, där hon studerar svenska, mötte Murhaf Leila Orahman, som köpte en blomma av honom. Hon tog sedan en bild på Murhaf och frågade om hon fick lägga upp den på sociala medier.
Sålde majblommor för flera miljoner
I inlägget på Facebook berättade Leila om Murhafs situation. Samma inlägg blev snabbt viralt och massor av människor har nu valt att köpa majblommor av Murhaf digitalt.
Till slut landade Murhafs försäljning på drygt fem miljoner kronor varav tio procent får organisationen behålla.
Prisas av drottning Silvia
Under onsdagen fick Glimåkra Majblommeförening ta emot utmärkelsen ”Årets engagemang” på Kungliga slottet i Stockholm och Murhaf fick diplom av drottning Silvia.
– Det kändes jättekonstigt och pirrigt, säger han till P4 Kristianstad.
På frågan om de sa någonting till varandra, svarar Murhaf:
– Man går upp en och en, sen när hon ger diplomen säger hon ”varsågod”, ”bra förtjänat” och sådant. Sedan säger man tack, säger han och tillägger:
– Vi skulle skakat hand men hon sa att hon var lite förkyld, så det blev inget skaka hand.