Pensionär bestulen i hemmet – nu sitter 40-årig kvinna från hemtjänsten anhållen

En pensionär i Borås blev bestulen i sitt hem under tisdagen. Nu är en kvinna från hemtjänsten misstänkt för grov stöld, rapporterar Borås Tidning.

Risken att utsättas för brott sjunker generellt ju äldre man blir. Samtidigt är man däremot extra sårbar på grund av sin ålder.

De senaste åren har polisen varnat för tjuvarnas fräcka metoder som bland annat inneburit att personer trängt sig in äldres hem andra gånger har bovarna utgett sig för att vara poliser eller komma från en annan myndighet och på så sätt lyckats stjäla värdesaker.

Men till stor del har det handlat om bedrägerier över nätet och telefon

Besluten av hemtjänstpersonal

Under tisdagen blev en äldre person, boende i Borås, utsatt för stöld i sitt eget hem. Nu sitter en 40-årig kvinna från hemtjänsten anhållen för stöld.

– Den utsatta är en äldre person som fick smycken tillgripna. Personen har hemtjänst och hade ett sådant besök. Sedan fattades det grejer, säger Mattias Svensson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås till BT.

Kvinnan greps senare samma dag och anhölls av åklagare.

Cecilia Botin, verksamhetschef för hemtjänsten i Borås stad, meddelar att kvinnan inte är i tjänst.

”När vi har mer information så tar vi ställning till vilka åtgärder som kommer att behöva göras/vidtas”, skriver Cecilia Botin i ett mejl till BT.

Under kvällen släpptes kvinnan på fri fot, men enligt polisen kvarstår misstankarna mot henne.

Polisens tips

För att skydda sig mot bedrägeri via telefon tipsar polisen om följande på sin hemsida

  • Var försiktig när du blir uppringd av telefonförsäljare du inte känner till. Ett enkelt tips är att avsluta samtalet för att undvika att få en oönskad faktura.
  • Gör en polisanmälan när du har fått en faktura på något du inte godkänt eller när du anser att du har blivit vilseledd.
  • Bestrid fakturor som du inte har godkänt eller när du har blivit vilseledd, för att undvika inkasso, betalningsanmärkningar och efterföljande åtgärder.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev