Bilderna har ingenting med texten att göra. Foto: Shutterstock/TT

Mamma lämnade sin 1 månader gamla son i stekhet bil – åtalas för mord

En liten bebis i Illinois, USA, har gått gå ett tragiskt öde tillmötes. Han hittades avliden efter att hans 25-åriga mamma lämnat honom ensam i en stekhet bil. Nu åtalas hon för mord.

Det var den 16 september som en 1 månad gammal pojke lämnades ensam i bilen utanför sitt hem i Peoria, Illinois. När det gäller varma dagar så förvandlas bilen snabbt till en dödsfälla för små barn, då temperaturen stiger snabbt och kan bli oerhört farligt.

När polisen kallades till platsen runt 19-tiden på kvällen visade det sig att pojken tragiskt nog avlidit. Det var hans morfar som upptäckt honom i bilen och larmat räddningstjänsten.

Läs mer: Hundar stängdes in i hettan utan mat och vatten – nu döms 20-åring efter tragiska dödsfallet

Fick sms av sin pappa

Utomhustemperaturen ska ha legat kring 32 grader celsius den dagen, och obduktionen visade att pojken lämnats kvar i bilen under en ”utsträckt period” utan varken mat eller vatten. Han ska ha varit död länge när polisen kom till platsen.

Innan det inträffade skickade morfadern ett sms till sin dotter och varnade för hur varmt det var ute, och att barnet skulle överhettas om han lämnades ensam.

”Du vet att barnet kan överhettas och dö, snälla låt oss hjälpa dig,” ska han ha skrivit enligt Café mom.

Familjen har nu dubbel sorg. Bara två veckor innan bebisens död avled även hans pappa i vad som misstänks ha varit en överdos.

Nu står 25-åriga mamman åtalad för mord, och om hon fälls kan hon enligt Café mom få upp till 100 års fängelse för brottet.

Vila i frid, lille vän.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev