Bilderna har ingenting med texten att göra, Foto: Shutterstock

Ägare plågade hund tills blod rann ur nosen – nu har han fått sitt straff

En hund i Kävlinge fick avlivas efter att ägaren vanvårdat henne. Nu döms mannen för djurplågeri, rapporterar Sydsvenskan.

Alla djur förtjänar att behandlas med respekt och kärlek. De flesta som har hundar kan vara överens om att de blir en del av familjen och att man som ägare gör allt i sin makt för att de ska må ska bra som möjligt.

Men dessvärre finns det också djur som vanvårdas och ägare som inte alls tar hand om sina djur.

I mars förra året fick länssyrelsen i Kävlinge uppgifter om en äldre tik som inte hade det bra. När de väl gjorde ett tillsynsbesök upptäckte man att den var i behov av veterinärvård och uppmanade ägaren att hjälpa vovven med både tänder, öron och det som enligt Sydsvenskan beskrevs som ”vaggande gång.”

Mannen å sin sida menade att hunden inte alls hade besvär, och att han inte hade råd att ta med henne till veterinären. När Länsstyrelsen kom dit i början av sommaren hade tiken fortfarande inte fått vård för sina besvär.

Läs mer: Hundar stängdes in i hettan utan mat och vatten – nu döms 20-åring efter tragiska dödsfallet

Döms för djurplågeri

Men nu var det inte längre bara dåliga tänder och stel gång som var problemet. Den stackars hunden upplevdes som apatisk, var avmagrad, kunde inte stå upp, hade andningssvårigheter och hade blod som rann från munnen och nosen. Utöver det satt flera tänder lösa och hon hade uppenbara kramper.

Vovven togs då med till en veterinär som rekommenderade avlivning.

Enligt Sydsvenskan har veterinären uppgett i förhör att ”man kunde se att hunden led kraftigt när den kom in till undersökningen. Tandstatusen har inte kommit över natten, den har pågått under flera veckor.”

Ägaren döms nu för djurplågeri, trots att han nekar brott, och blir straffad med dagsböter.

Kära lilla vän, så här får det bara inte gå till! Vila i frid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev