Ägare upptäckte att hund var förlamad – vägrade gå till veterinären

Hunden är vår bästa vän och förtjänar lika mycket vård och omtanke som vi människor. 

En hund har nu omhändertagits av länsstyrelsen efter larm om en hund som nekats vård.

Ägarna fick reda på att hunden hade drabbats av en förlamning men ville inte gå till veterinär då de tänkte att veterinärer ändå inte skulle kunna ”göra något”, enligt Gefle Dagblad.

I början av september inkom ett oroande tips till länsstyrelsen. Det rapporterades att hunden plötsligt hade ramlat ihop under en promenad och efter det inte kunnat stå eller gå på flera dagar.

LÄS MER:
* Ägare plågade hund tills blod rann ur nosen – nu har han fått sitt straff

Vägrade gå till veterinären

Trots att släktingar till hundägarna försökt övertyga dem om att ta hunden till veterinären, avfärdade ägarna deras råd och trodde att hunden skulle återhämta sig av sig själv.

Tyvärr blev det inte bättre. Hunden försämrades och kunde knappt röra sig. När Länsstyrelsen besökte paret för att inspektera hundens tillstånd, visade det sig att den inte kunde stå upp och reagerade kraftigt under besöket, med skrik som vittnade om stress.

Ägarna hade inte kontaktat någon veterinär. Istället hade de googlat hundens symtom och kommit fram till att det rörde sig om någon form av förlamning.

De trodde att det inte var någon idé att söka hjälp, då veterinären ”ändå inte kan göra något”. Dessutom var de rädda för att veterinären skulle rekommendera avlivning, rapporterar Gefle Dagblad.

LÄS MER:
* Hundar stängdes in i hettan utan mat och vatten – nu döms 20-åring efter tragiska dödsfallet

Hunden har omhändertagits

Vid besöket gav Länsstyrelsen paret två alternativ: att omedelbart åka till veterinären med hunden eller låta Länsstyrelsen ta hand om hunden och sköta transporten till veterinär. Det resulterade i att hunden blev omhändertagen.

Som hundägare är det viktigt att alltid hålla koll på deras hälsa och söka veterinärvård när det behövs, så att de kan leva ett långt och lyckligt liv.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev