Foto: Facebook/Hope for Laura Hillier

Tonårsflicka dör i cancer – vännerna skrev avsked på kistan

Det finns inget som en förälder fruktar så mycket som att förlora ett av sina barn. Fråga vilken mamma eller pappa som helst, var som helst i världen, och de kommer att berätta det för dig.

Tyvärr var det den verklighet som mötte föräldrarna till Laura Hillier, som diagnostiserades med leukemi när hon bara var 13 år gammal. Fyra år senare förklarades hon fri från cancer, men sjukdomen kom tillbaka på ett grymt sätt.

Laura, som var en begåvad och populär elev på Nelson High School i Ontario, Kanada, dog den 20 januari 2016. Hennes familj bekräftade nyheten via en Facebook-sida som hade skapats för att hålla vänner och följare uppdaterade om hennes kamp.

Hon kämpade tappert och ni skulle alla ha varit så stolta över henne. Hennes lugn, hennes mod, hennes styrka och hennes rena själ lyste igenom ända till slutet”, skrev hennes familj.

Laura Hillier dog av cancer.
Laura Hillier. Foto: Facebook/Hope for Laura Hillier

Fina hyllningen

För att hylla Laura och hennes inspirerande mod gjorde hennes klasskamrater och lärare något alldeles speciellt på hennes begravning och modifierade hennes kista för att visa hur mycket de alla älskade och saknade henne. Inom kort hade bilderna på Lauras kista spridits på nätet… och det är lätt att förstå varför de fick så mycket uppmärksamhet.

Det var i slutet av januari 2016 som Laura Hillier gick bort. Hon var bara 18 år gammal och dog av akut myeloisk leukemi i väntan på en transplantation. Enligt rapporter lämnade tonåringen denna värld omgiven av nära och kära på sjukhuset.

Lauras kamp mot cancer började när hon var 13 år gammal efter att hon diagnostiserats med leukemi. Efter fyra tuffa år, då hon genomgick många behandlingsomgångar, förklarades hon fri från cancer. Tyvärr kom hennes cancer tillbaka i maj 2015 och blev mer aggressiv.

Laura, som gick på Nelson High School i Ontario, Kanada, var känd för sin kärlek till musik och teater. Enligt uppgift bestämde sig Lauras klasskamrater för att ta konceptet med att skriva anteckningar i gymnasiets årsböcker och tillämpa det på Lauras begravning. Deras önskan var att hon skulle få ett kärleksfullt avsked förtjänat av en älskad vän och elev.

Laura Hilliers kista.
Foto: Facebook/Hope for Laura Hillier

Familjen blev överväldigad

Resultatet blev lika hjärtvärmande vackert som man kunde förvänta sig. Som en hyllning till Lauras liv skrev hennes vänner, familj, grannar, lärare, klasskamrater och personal på sjukhuset där hon vårdades hyllningar till henne på hennes kista. Deras handskrivna, sentimentala meddelanden täckte hela kistan. När de läste hälsningarna blev Lauras familj överväldigad av det stora stödet.

En av dem löd ”Du var musikalisk. Du var konstnärlig. Du var förstående. Du var min bästa vän.”

En annan läste: ”Mycket modig och stark. Du kommer alltid att vara en hjälte.”

Lila, Lauras favoritfärg, var en framträdande färg under begravningen. Kyrkan var prydd med lila blommor och alla som var närvarande på bröllopet hade lila någonstans på sina kläder.

Det säger sig självt att Laura togs från jorden alldeles för tidigt, men det är onekligen hjärtevärmande att se hur mycket kärlek som strömmade ut från hennes lokalsamhälle.

LÄS MER:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...