Foto: Facebook

Märket på 4-åringens arm visade sig vara cancer

Märket på 4-årige Harrys arm visade sig vara cancer.
Nu sprider hans livsglädje hopp över världen.

– Han har aldrig slutat le eller ge tummen upp under all sin kemoterapi, säger mamman till Wales Online.

Tvåbarnsföräldrarna Samantha och Christopher Daniels höll på att ladda som bäst inför sitt bröllop. Då – två veckor före den stora dagen – inträffade den sanslösa chocken som kom att ställa allt på ända. Deras yngste son, Harry drabbades av leukemi, vilket Wales Online och även Mirror rapporterat om.

Det var i början av förra året som de första tecknen upptäcktes. Den då fyraårige Harry hade infektion i bröstet, och klagade samtidigt på smärtor i benen.

– Sedan fick han ett lila utslag på armen som spred sig till andra delar av kroppen – vi trodde att det berodde på att han hade spelat fotboll på konstgräs i trädgården. Sedan hade han en överdriven mängd blåmärken på slumpmässiga delar av kroppen. Vi ringde 111 (telefonnumret för medicinsk rådgivning i England, Skottland och Wales, reds anm) för råd och eftersom Harry mådde bra utan feber, valde vi att ta honom till vår husläkare som sedan remitterade oss till Grange för en barnläkarbedömning, säger mamma Samantha till Wales Online.

Efter många och långa funderingar bestämde sig paret till slut för att genomföra bröllopet, där deras barn också närvarade. Det blev en festlig dag för alla, i kärlekens tecken.

Har börjat i årskurs två: ”Vi är så otroligt stolta”

Den modige fotbollskillen har tillsammans med sina föräldrar stöttat kampanjen ”Give up Clothes for Good” för organisationen Cancer Research UK, och hyllats för detta. Tack och lov har han svarat bra på behandlingen, som beräknas avslutas i juni 2026.

– Harry mår otroligt bra och har just börjat i årskurs två i grundskolan. Vi är så otroligt stolta över honom, säger mamman.

Harrys historia sprider nu hopp och värme.

– Han har aldrig slutat le eller ge tummen upp under all sin kemoterapi. Han är alltid glad och villig att gå till varje sjukhusbesök. Harry har gjort sin cancerresa att verka som en enkel promenad, trots att hans lilla kropp kämpar mot en fruktansvärd sjukdom. Han har aldrig låtit detta få övertaget och hans attityd och styrka har gjort mig, hans pappa och äldre bror så stolta över honom. Harry är vår lilla stjärna, säger mamman.

Vi önskar denna familj allt gott.

🎗️🎗️ world cancer day 🎗️🎗️ Not a day I would ever have thought I'd share or celebrate…. but here we are! April 2023…

Posted by Samantha Daniels on Sunday, February 4, 2024
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...