Foto: Essex Police

Kvinna mördade sina föräldrar – förvarade kropparna hemma

En kvinna i England har dömts till ett långt fängelsestraff efter att det uppdagats att hon mördat sina föräldrar för flera år sedan.

Efter de rysliga morden så levde hon tillsammans med de döda föräldrarna i hemmet.

Det var hösten 2023 som läkare slog larm till polisen efter att pensionärerna Lois och John McCullough uteblivet från läkarbesök och inte hämtat ut sina receptbelagda mediciner under en längre tid.

Spåren ledde snart till dottern Virginia, 36, som till en början skyllde på att föräldrarna var ute och reste, en lögn som hon dragit i flera år.

När polisen gjorde ett besök i parets hus i västra England, där dottern också bodde, så erkände Virginia snabbt vad hon gjort. Det visade sig att hon hade förgiftat sin pappa till döds och därefter även drogat sin mamma och slagit ihjäl henne med en hammare och huggit henne med kniv.

Bodde flera år med liken

Pappan hade hon förvarat i ett hemmagjort mausoleum, medan mamman låg i en sovsäck i en garderob på våningen ovanför.

Jag visste att det här skulle komma så småningom, och det är rätt att jag avtjänar mitt straff”, sade Virginia till polisen under husrannsakan, enligt BBC.

Hon ska även ha sagt:

Upp med hakan, ni har i alla fall fångat skurken”.

Enligt Essex Police så mördades föräldrarna 2019. Virginia har alltså bott tillsammans med sina döda föräldrar i omkring fyra år innan de upptäcktes. Pandemin nämns som en förklaring till varför hon lyckades hålla dem undan så länge.

Pengarna var motivet

Under hela tiden så har Virginia levt på föräldrarnas pension och spenderat pengar med deras kreditkort. Polisen beskriver henne som en manipulativ person som konstant ljugit om sitt liv. Hennes motiv för morden ska ha varit pengar.

Den 11 oktober 2024 dömdes Virginia till 36 års fängelse för morden. Övriga familjen är förkrossade över hennes gärning.

Vår familj har lämnats förkrossad och med brustet hjärta efter våra föräldrars död, som togs ifrån oss på ett så grymt sätt. När vi försöker gå vidare med våra liv kommer vi att minnas de lyckliga stunder vi hade tillsammans med dem”, säger de i ett uttalande enligt People.

LÄS MER:

 

Läs mer om...