Foto: Credit / GoFundMe

Kvinna mördade sina tre barn – nu tar maken henne i försvar

Det var den 23 januari 2023 som hela USA chockerades av den ofattbara tragedin som inträffat i familjen Clancy i Massachusetts.

Patrick, pappan i familjen, hade lämnat hemmet med sina tre barn och hustru för att åka och handla. När han kom tillbaka så var katastrofen ett faktum… Det visade sig att hustrun och mamman till de små barnen Cora, Dawson och Callan, hade gjort något helt ofattbart.

När Patrick körde upp på familjens uppfart så hittade han snart sin fru i trädgården svårt skadad. Hon hade skurit sig i både handlederna och halsen för att sedan hoppa från parets sovrumsfönster på ovanvåningen. Hon var dock vid liv fortfarande och skulle komma att överleva sina skador.

Innan fruns självmordsförsök så hade hon strypt ihjäl parets tre barn i källaren med hjälp av ett träningsband… De äldsta barnen hittades döda på plats och 8 månader gamle Callan avled efter tre dygn på sjukhuset.

Mamman är sedan dess anhållen och är numera paralyserad från midjan och nedåt. Hon menar att hon inte är skyldig till brott och hennes försvar hävdar att den tragiska händelsen var en ”produkt av mental ohälsa”, vilket bland annat People rapporterat om.

Mamman drabbades av svår depression efter att parets tredje barn föddes under 2022. Hon fick starka mediciner utskrivna vilket hon och försvararna menar bidrog till hennes hemska gärning. Några veckor innan morden hade hon dessutom blivit inlagd på psykiatrin, men hon skrevs ut efter några dagar.

”Inte gift med ett monster”

Pappan Patrick har i en ny intervju med The New Yorker talat ut om sin hustru och håller inte med om åklagarens bedömning om henne. Han har tidigare även bett allmänheten om att förlåta henne.

Jag var inte gift med ett monster – jag var gift med någon som blev sjuk”, säger han till tidningen.

Han berättar vidare att hon saknar barnen och att hon inte längre låter som hans fru.

Hon saknar sina barn. Vilket jag förstår låter galet för vissa. Men det är verkligheten.”

Det är ännu oklart när rättegången mot mamman ska äga rum.

Vilken sanslöst tragisk historia…

LÄS MER:

 

Läs mer om...