Foto: Shutterstock

Tatuerad ”verklig vampyr” varnar andra

Maria José Cristerna, känd som ”den verkliga vampyren”, har hamnat i strålkastarljuset med sina extrema kroppsförändringar.
Från slående tatueringar till vilda piercingar – hennes utseende är helt enkelt omöjligt att ignorera för folk.
Men hennes resa går bortom ytan.

Bakom bläcket och piercingarna döljer sig en kraftfull berättelse om att få uttrycka sig själv, personlig förvandling och ett budskap.

Det finns mer i hennes val än vad man kan se med blotta ögat, och hennes unika erfarenhet erbjuder både inspiration och försiktighet.

Mexikanska Cristerna har Guinness världsrekord för flest kroppsmodifieringar: 50 stycken inklusive tatueringar, piercingar, implantat och en delad tunga. Som 14-åring påbörjades hennes extrema förvandlingsresa som är djupt personlig. Den har också kommit att symbolisera hennes flykt från ett kränkande, decennielångt äktenskap.

– Konsten rinner genom mina ådror, säger hon i en intervju med Guinness rekordbok.

Trots sin stolthet över sitt utseende, uppmanar Cristerna unga människor att tänka noga innan de tatuerar sig eftersom ändringar likt hennes är oåterkalleliga.

– Man måste älska det och försvara det hela sitt liv, säger hon.

Cristernas kroppsändringar inkluderar den utmanande pigmenteringen av hennes ögon och smärtsamma implantat i armarna, där varje element representerar hennes resa mot självkärlek och motståndskraft. Samtidigt som hon fortsätter att omfamna sin unika stil och avslöjar nya tatueringar regelbundet, är hon fortfarande tydlig med vikten av genomtänkt beslutsfattande vid kroppsmodifiering. Nyligen delade hon med sig av en ny tatuering som är på gång, och som visar upp hennes pågående engagemang för sin konst.

I en intervju med Guinness World Records uttryckte hon sin tro på kraften i självkärlek och sa:

– Det enda sättet att fly från våld och övergrepp är genom att älska dig själv. Vi kom till den här världen för att vara lyckliga.

Trots blandade åsikter om hennes utseende förblir Cristerna fokuserad på att uttrycka sig själv och hennes mål att täcka 100 procent av sin kropp med tatueringar, och hon är obesvärad av andras åsikter.

– Jag vet vem jag är, och det är det som är viktigt, säger hon självsäkert.

Även om hon fortsätter att tänja på gränserna med sitt utseende, betonar Cristerna att de som överväger liknande omvandlingar till fullo måste förstå det livslånga engagemang som dessa förändringar representerar.

Vad tycker du om hennes djärva utseende?