Världens mest sorgsna isbjörn har gått bort efter 22 år i fångenskap.

En isbjörns naturliga miljö är i arktiska områden där det är kallt och finns en direkt närhet till vatten. Detta var dock långt ifrån isbjörnen Arturos verklighet. Han tvingades leva stora delar av sitt liv fångenskap på ett zoo i Argentina och hans situation upprörde en hel värld. Nu har han lämnat jordelivet.

Arturo blev känd som ett av världens mest ledsna djur då han levde under förhållanden som inget djur ska behöva leva under. Förhållanden som djurrättsaktivister menar gjorde honom fullständigt galen och han visade upp flera tydliga stresstecken.

Arturos vidriga levnadsförhållanden upprörde en hel värld och hundratusentals människor skrev på protestlistor där det krävdes att han skulle räddas från den betonggrop i Argentina där han tvingades leva sitt liv. En plats där det under sommarmånaderna kan bli så varmt som upp mot 40 grader.

Med protestlistorna ville man få Arturo flyttad till ett Zoo i Kanada där klimatet och temperaturerna var långt mer behagliga för en isbjörn.

”Varenda del av en isbjörns kropp är anpassad för snö, för is för jakt och för att röra sig på stora områden. I 30 års tid berövades Arturo på den möjligheten”, säger Barry MacKay, en av personerna som försökte få Arturo förflyttad, till The Dodo.

Men Zoot vägrade släppa iväg isbjörnen. Och nu är det för sent. Arturo har gått bort.

”Det är med tungt hjärta vi måste informera er om att kära Arturo gav upp sin kamp för att leva och gick bort idag. Arturo, jag önskar att du hade fått veta om alla de människor över hela världen som älskade dig, som kämpade för dig och som försökte så hårt för att öka medvetenheten om din situation”, meddelade Facebook-sidan ”Free Arturo” på söndagen och skrev också:

”Du är fri nu Arturo.”

Vila i frid Arturo. Hjälp gärna till att dela det här vidare så att ingen glömmer bort hur många djur det finns som tvingas leva sina liv under hemska förhållanden. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.
 

Läs mer om...