Nationalparken har skjutit 50 tjuvjägare – för att skydda sina noshörningar

Noshörningar har funnits på vår planet i över 60 miljoner år, och det fanns massvis av dom. Upp emot 30 olika arter fanns det. Idag finns det bara fem kvar, vissa mer hotade än andra.

En art, den Indiska noshörningen (Rhinoceros Unicornis) går det dock bra för skriver WWF, och populationen har ökat från 600 stycken 1975 till 2900 idag, varav två tredjedelar bor i den skyddade nationalparken Kaziranga National Park i Indien.

Anledningen? Där vaktas dom av beväpnade parkvakter – och inte en enda noshörning har dödats det senaste året.

Noshörningen jagas flitigt för hornens skull, vilka sägs ha medicinska egenskaper enligt vietnamesisk folktro.

Public Domain Pictures

Vakterna i Kaziranga National Park i Indien har tillstånd att skjuta och döda potentiella tjuvjägare. Hittills har 50 tjuvjägare dödats.

Noshörningshorn är väldigt dyrt och eftertraktat i vissa kretsar, ett hekto horn sägs kosta över 50 000 kronor och säljs som en ”mirakelkur mot cancer och potensproblem”.

– Det handlar endast om pengar, ett noshörningshorn kostar mer än kokain. Ingen har ett behov av ett noshörningshorn, förutom en noshörning, säger Ragnhild Jacobsson, grundare av The Perfect World Foundation.

Pixabay

Det här är en så tragisk historia åt båda håll, jag önskar att varken djur eller människor behövde dödas av så onödiga anledningar. Varför kan inte bara noshörningarna få vara ifred? 

Dela gärna den här artikeln för att uppmärksamma andra på noshörningarnas situation.

 

 
 

Läs mer om...