Gert-Inge, 70, försvunnen – polisen misstänker kidnappning

En man på 70 år är försvunnen från Markaryd sedan en vecka tillbaka.

Polisen vädjar om hjälp och har släppt ny bild på mannens bil i hopp om att hitta honom.

Men till råga på försvinnandet, har polisen aningar om att det kan röra sig om en kidnappning.

Det har gått över en vecka sedan 70-årige Gert-Inge försvann spårlöst. Senaste tecknet från honom kom från Markaryd i Småland, men det var förra onsdagen. Polisen ska ha anat kidnappning och har inlett en förundersökning för människorov, enligt Aftonbladet.

Registreringsskyltar ska ha stulits

Samtidigt som polisen gått ut med bild på Gert-Inge och hans bil, har något mystiskt setts i Markaryd.

Bara någon kort stund innan Gert-Inge försvann, ska registreringsskyltar ha stulits från en lastbil i Markaryd. På eftermiddagen efter Gert-Inges försvinnande, har man sett registreringsskyltarna på en bil lik Gert-Inges Volvo, enligt vittnen.

Äldre man synts till med två okända

Enligt  från lastbilsägaren om de saknade skyltarna ska en äldre man ha synts till med två okända personer i bilen med falska skyltar.

– Vi känner till det och har haft med det i vår utredning också, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson i Kronobergs län till Aftonbladet.

Trots att flera frivilligorganisationer som till exempel Missing People och FIKK och polishelikopter som sökt av områden, har man ännu inte sett till Gert-Inge Bertinsson.

Polisen vädjar om hjälp

Polisen anar oråd om en möjlig kidnappning. Bilen är en viktig central punkt i förundersökningen och letandet. Polisen efterlyser därför tips om bilen som fanns när Gert-Inge försvann. Det är en Volvo XC 90, nyare årsmodell

”En Volvo XC 90, nyare årsmodell, ljusbrun (ljus guldfärgad) metallic. Bilens registreringsnummer kan vara förändrat och därför är alla observationer av Volvo XC 90 med aktuell beskrivning i Markaryd med omnejd intressant”, skriver polisen i ett Facebookinlägg.

https://www.facebook.com/poliseniljungby.markaryd.almhult/photos/a.316638208366296/2817264304970328/?type=3&theater

Polisen har gått ut med bild på Gert-Inge Bertinsson och hans signalement:

  • 70 år

  • Blåa ögon
  • 172 centimeter lång

  • Väger cirka 70 kilo
  • Smal kroppsbyggnad med en liten kulmage

  • Storlek 45 i skor

  • Grått/vitt hår, väldigt tunnhårig och vid tillfället för försvinnandet nyklippt

  • Glasögon med metallbågar

  • Vid försvinnandes hade han blåa jeans, en ljus kortärmad skjorta och troligtvis tofflor på fötterna

https://www.facebook.com/poliseniljungby.markaryd.almhult/photos/a.316638208366296/2808104985886260/?type=3&theater

Har du sett eller hört något?

Har du sett eller hört något? Polisen vädjar om allmänhetens hjälp att vara uppmärksamma och har du ett tips kan du ringa till polisen på 11414. Bilen kan ha förflyttat sig från Markaryd, så alla områden är viktigt att ha koll på, enligt polisen.

– Vi är väldigt måna om att folk hör av sig om man gjort observationer. Man behöver inte låsa sig just vid Markaryd, om en bil försvinner kan man röra sig i stora ytor, och det är bilen som är jätteintressant för oss att få koll på, säger Robert Loeffel till Aftonbladet.

Polisen ber alla att sprida detta vidare på sina sociala medier för att hjälpa till i sökandet efter Gert-Inge Bertinsson!