Carros katt kom hem utan svans – nu uppmanar hon andra kattägare att hålla uppsikt: ”Är inte den första”

Den senaste tiden har flera djur katter misshandlats svårt. Kattägarna har gång på gång delat med sig av hemska historier i sociala medier och nu går Katthemmet i Borlänge ut och uppmanar djurägare att hålla uppsikt över sina djur.

Gång på gång larmar djurägare om att deras djur utsatts för misshandel och skadats svårt eller till och med plågats till döds.

Varje gång lika hjärtskärande.

Den senaste tiden är det boende runt om i Borlänge som varnat för djurplågeriet.

Och våldet verkar ha trappats upp.

”Såg ut som när man flår en älg”

Det var den 24 oktober som Carro Brandt hittade sin katt Sotis gömd i en buske med svansen avhuggen och pälsen avflådd.

– Först såg jag inte att han var skadad men när jag tog in honom och la honom i en fåtölj så såg jag ju att svansen var borta och att pälsen var borta på sidan. Jag fick en dålig magkänsla direkt, det såg ut som när man flår en älg, berättar hon för Newsner.

Foto: Privat

Carro tog Sotis till veterinären i Falun där man varken kunde bekräfta eller dementera huruvida katten varit med om en olycka eller ej.

Någon som sett hur min katt blivit av med sin svans och huden uppfläkt någongång mellan 18.00 den 23/10 tom 09.30 24/10…

Posted by Carolin Brandt on Saturday, October 24, 2020

Flera kattägare har hört av sig

Som tur var visade det sig att Sotis inte hade några inre skador. Däremot fick han opereras för de yttre skador han fått. Bland annat amputera den sista delen av svansen.

– Idag mår han efter omständigheterna bra men jag kommer inte våga släppa ut honom på ett bra tag. Jag är av den uppfattningen att det är någon eller några som inte gillar katter som har gjort det här, säger Carro.

Foto: Privat

Enligt Carro är det flera som har hört av sig till henne och berättat att deras katter kommit hem med liknande skador, skador som tros ha orsakats av en människa.

– Ja, han är inte den första katten som råkat illa ut, säger Carro till Newsner.

Brännmärken i öronen

Ann-Sofi Goliats är en av dem. Hennes Katt Felix kom hem med skador på kroppen den 21 oktober, något hon delade med sig av i ett inlägg på Facebook för att varna andra.

”Vad är det för jäkla svin som gör så här mot en katt?? Han kom in i panik och var jätterädd och orolig. Örat var kladdigt och vi fick badda bort massa klet av blod. Skinn o päls. Det ut som att någon bränt örat på honom och ev med vasst föremål för såret går igenom örat”, skriver hon.

Vad är det för jäkla svin som gör så här mot en katt?? Han kom in i panik och var jätterädd och orolig. Örat var…

Posted by Annsofi Goliats on Friday, October 16, 2020

Efter ett besök hos veterinären uppdaterade Ann-Sofi inlägget och berättade att även veterinären trodde att det var en människa som orsakat skadorna på Felix kropp.

”Vi har varit i kontakt med veterinär under dagen och han har fått salva och tratt och godis. De säger samma som vi att det är gjort av människa i illvilja”, skriver hon i en kommentar.

Vill varna andra

De senaste dagarna har de fruktansvärda nyheterna spridits i sociala medier och i lokala grupper. Även Katthemmet i Borlänge har gått ut och delat informationen för att varna andra.

”Vi vill i detta inlägg varna andra kattägare och uppmana de som ev har tips eller observationer i samband med händelsen att kontakta Polisen, denna händelse är självklart polisanmäld. Inlägget publiceras med ägarens godkännande”, skriver de bland annat i inlägget.

❗️BORLÄNGE, BRUKSGATAN (BRUKET) EN KATT HAR BLIVIT MISSHANDLAD❗️Fruktansvärda nyheter har nått oss. En katt boende på…

Posted by Djurens Vänner Katthemmet Borlänge on Wednesday, October 28, 2020

Människor som nåtts av inlägget reagerar med bestörtning och flera skriver om att det finns ytterligare katter som skadats.

”En katt i Ludvika fick svansen avhuggen och hängd i ett träd för någon mån.sedan. Är det frågan om någon ritual? Händer otäcka saker med katter nu.”, skriver en person.

Detta har hänt i flera delar av Borlänge, bl.a. Forssa, domnarvet och centralt. ? Fruktansvärt vilka jävla idioter det finns. ?? Och håll katterna inne.”, skriver en annan.

Fler måste polisanmäla

Carro Brandt polisanmälde det Sotis råkat ut för, nu uppmanar hon andra kattägare som råkat ut för samma sak att också göra en anmälan.

Foto: privat/TT

– Det är så många som har hört av sig till mig om katter som skadats. Om vi är fler som anmäler kommer polisen kunna lägga ner mer resurser på att lösa det och få fast den eller de som gjort det, säger hon.

Så hemskt. Det här måste få ett stopp och det nu. Dela gärna artikeln för att varna andra.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);