Foto: Facebook Polisen Södermalm/TT

Polisen varnar efter livsfarlig upptäckt i flaskor – ungdomar som drack fick kramp och svårt att andas

Innehållet i flaskorna hälls ut omedelbart.

Nu går polisen ut och varnar för ”livsfarlig” fulsprit.

”Den senaste veckan har vi fått in flera anmälningar och fall där ungdomar köpt så kallad fulsprit via sociala medier. Det är tekniskt framställd sprit som är livsfarlig att förtära”, skriver Polisen Södermalm på sin Facebook-sida.

Det är i Stockholm som polisen nu går ut och varnar för spriten. Under rubriken ”fulsprit i omlopp!” skriver polisen i Södermalm att det kommit in flera anmälningar om fulsprit som köpts via sociala medier.

Enligt polisen kan drycken vara livsfarlig att dricka.

Foto: TT

”Det är tekniskt framställd sprit som är livsfarlig att förtära. Vi arbetar med att identifiera säljarna som kontaktat ungdomar via Instagram och Snapchat”, skriver polisen på sin Facebook-sida.

Och fortsätter:

”Om du eller någon du känner vet något är det viktigt att ni hör av er till polisen via länken nedan. Här behöver vi hjälpas åt för att rädda liv!”, skriver polisen i inlägget som är undertecknat av Linus.

Ungdomar blev allvarligt sjuka av spriten

Totalt är det minst fyra polisanmälningar som kommit in. Ungdomarna ska ha blivit allvarligt sjuka – och fått symtom som synrubbningar, kramper och andningssvårigheter. Allt detta efter att de har druckit av fulspriten.

– Den senaste veckan har vi sett flera fall där ungdomar via konton på sociala medier troligen har köpt teknisk sprit som är livsfarlig att förtära, säger Jonas Packalén, krogsamordnare på polisen i Södertälje.

Polisen vill att den som har kännedom om langning av sprit, ska kontakta polisen på telefon 114 14, vid ett pågående brott telefon 112.

Fulsprit i omlopp!Den senaste veckan har vi fått in flera anmälningar och fall där ungdomar köpt så kallad fulsprit via…

Posted by Polisen Södermalm on Friday, November 6, 2020

Nu hjälps vi åt att dela detta vidare!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);