Polisens vädjan till alla föräldrar – håll uppsikt över era tonåringar: ”Förekommer mycket alkohol och droger”

Senaste tiden har polisen på Södermalm i Stockholm lagt en hel del resurser på stökiga ungdomar i statsdelen.

Nu vädjar polisen till alla föräldrar att ta lite ansvar.

I ett inlägg på Facebook skriver polisen på Södermalm i Stockholm om den rådande situationen i statsdelen och vänder sig direkt till tonårsföräldrar.

”Rackarns ungar! Har du en sån där unge mellan 12-18 år ungefärisch? Då kanske du är den vi söker!”, börjar de inlägget.

”En hel del alkohol och dorger”

Den senaste tiden har nämligen allt från poliser till ungdomsjourer och fältassistenter fått arbeta mycket i Hammarby sjöstad då det samlas en hel del ungdomsgäng där.

Rackarns ungar!Har du en sån där unge mellan 12-18 år ungefärisch? Då kanske du är den vi söker! Under den senaste…

Posted by Polisen Södermalm on Thursday, December 3, 2020

Och även om det såklart är kul att se ungdomarna ute i stället för hemma framför en skärm så är det inte helt opropblematiskt.

”Majoriteten av de som är ute är faktiskt bara som ungdomar är mest! Problemet är att i några kretsar florerar det en hel del alkohol och droger”, skriver polisen på sin Facebook och berättar om en händelse från förra helgen som hade kunnat sluta riktigt illa.

Förra helgen trillade en berusad 14-åring i vattnet vilket kunde fått förödande konsekvenser”, skriver dem i inlägget.

Foto: TT

Nu vädjar polisen till alla föräldrar att ta sitt ansvar och gå ut och hjälpa till.

”Även om du inte har barn i åldrarna vi nämner är du givetvis välkommen ut ändå! Ta en promenad och rör er i stadsdelen”, skriver dem.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln på Facebook och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);
 

Läs mer om...