Svenska sjukvårdens livsviktiga vädjan till alla svenskar i jul: ”Stanna hemma och följ råden!”

Smittspridningen har ökat drastiskt i världen de senaste veckorna och åter igen går sjukvården på knäna.

I dessa tider är läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och andra som jobbar inom vård och omsorg samhällets stora hjältar.

Hittills har 278 912 personer smittats av covid-19 i Sverige och 7 067 har dött på grund av viruset. Men enligt experter har smittan inte peakat ännu och för den som hade hoppats på en traditionell jul med nära och kära lär bli besviken.

LÄS MER: Uppgifter: FHM skärper tonen – så blir förslaget på nya restriktioner i jul

Ja, för i år blir ingenting som vanligt.

Sjukvårspersonalen sliter

Några som ser hur allvarlig sjukdomen är på nära håll är sjukvårdspersonalen. De sliter dag som natt för att vårda de allra sjukaste på bekostnad av sin egen hälsa.

Och ju fler som blir allvarligt sjuka av viruset desto mer får sjukvårdspersonalen jobba.

Det är nu särskilt viktigt att sjukvården inte överbelastas ännu en gång och vi måste alla hjälpas åt för att hålla smittan nere.

Påminner om råden i julrim

Och för att påminna svenska folket om det har röntgen-avdelningen i Örnsköldsvik knåpat ihop ett extra viktigt julrim.

”Vi vill ha en strålande jul…Utan munskydd, visir och sånt strul, och vi tror att någon knäckt koden. Stanna hemma och följ folkhälsoråden!

Den viktiga uppmaningen delades av Region Västernorrland på Facebook och har gillats av tusentals.

GLAD ANDRA ADVENT! ??Vi instämmer med röntgen i Örnsköldsvik, som bjuder på ett julrim dagen till ära. Vi vill också ha…

Posted by Region Västernorrland on Saturday, December 5, 2020

”Jag blir tårögd av tacksamhet när jag ser er… om allt går väl så lär vi ses i början av nästa år för en check-up igen”, skriver en person.

”Hoppas alla förstår vad Ni skriver och ber om. ? Då har vi kanske inte ännu mer smitta efter jul och nyårshelgen??❤️Tack för att Ni finns❤️❤️❤️Men vem tar över när ni har offrat allt och gått in i väggen???, skriver en annan.

”Bästa Julrimmet!”, skriver en tredje.

”Vi går till jobbet för dig”

Tillvägagångssättet påminner om hur sjukvårdspersonalen i Österrike påminde befolkningen om råden redan i mars.

På Facebook delade de med sig av fotot med det livsviktiga budskapet:

”VI stannar här för dig! Kan du snälla stanna hemma för oss!”

#nurselife?? #corona #haltenzusammen #wirfüralle #virus #allovertheworld? #op #hospitallife #bleibtsdaheim #kollegen #freunde

Posted by Jenifer Damith on Monday, March 16, 2020

Fotot delades och kommenterades tusentals gånger på bara några timmar och snart hade sjukvårdspersonal runt om i världen tagit efter.

Sverige var inte sena med att haka på bollen.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);