Ovanligt hus till salu på Hemnet – klockrena annonsen gör succé på nätet: ”Smakar gott och gör gott”

Hemnet förmedlar inte bara vanliga hus och lägenheter i år. Nu finns ett riktigt spektakulärt boende mitt bland alla klassiska bostäder.

Nämligen ett pepparkakshus.

Att hitta rätt i bostadsdjungeln är inte det lättaste. Men även om många förknippar en flytt och ett bostadsköp med glädje så är det långt ifrån alla människor som har en trygg plats att kalla för sitt hem.

Det vill Fastighetsbyrån ändra på.

Fastighetsbyrån har ett stort samhällsengagemang och för varje bostad som de förmedlar skänks 100 kronor till organisationer som arbetar för att fler människor ska få tak över huvudet.

– Så för varje affär vi gör får man välja om man vill skänka 100 kronor till BRIS, SOS Barnbyar eller Stadsmissionen, säger Christian Göransson, mäklare på Fastighetsbyrån i Hässelby, Vällingby, Spånga i Stockholm.

Foto Mats Sandelin, Fastighetsbyrån.

Vill hjälpa till extra i jul

Men så här i juletid vill företaget hjälpa till lite extra och har därför valt att auktionera ut ett pepparkakshus där alla pengarna går direkt till SOS barnbyar.

– Det är ett bra och roligt sätt att idka välgörenhet på, kan man säga, säger Christian.

Foto: Mats Sandelin, Fastighetsbyrån.

”Välkomna till detta mycket välbyggda och smakfulla hus! Köpeskillingen går oavkortat till SOS Barnbyar, och vi på Fastighetsbyrån dubblar högsta budet (upp till 15.000 kr). Så varmt välkommen att lägga bud (med Bank-ID eller genom att kontakta ansvarig mäklare). Budgivningen avslutas söndag 20 december, och vinnaren kan hämta upp pepparkakshuset på vårt kontor fr.o.m. måndag 21 december”, skriver Fastighetsbyrån i annonsen.

Hundratals engagerar sig på nätet

Hittills har responsen varit bra.

– Flera har budat på huset och på bara några dagar har hundratals engagerat sig i sociala medier, berättar Christian för Newsner och tillägger:

– Dessutom dubblar vi det högsta budet. Så om någon budar 15 000, som är maxbudet så lägger vi in det dubbla direkt till SOS barnbyar.

Foto:Mats Sandelin, Fastighetsbyrån.

Och om inte välgörenhetsaspekten vore nog för att buda en slant så är pepparkakshuset bedårande.

– Ja det är framförallt ett vacker hus med en ovanligg takform. Ingen trädgård så väldigt lättskött också. Det både smakar gott och gör gott helt enkelt, säger Christian Göransson till Newsner.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);