Debatt om barnfria flyg efter passagerarens svåra flygning

En passagerare dokumenterade nyligen sin kamp med en skrikande bebis under en 29 timmar lång flygning till Tyskland, vilket har lett till omfattande diskussioner om barn på flygplan.

Henry Beasley, musiker och ena halvan av den nyzeeländska duon Balu Brigada, fångade prövningen på video och delade den på TikTok, där den snabbt blev viral. I videon bjuder Henry på ett humoristiskt sätt in tittarna att ”betygsätta min 29 timmar långa resa till Berlin” innan han visar sin reaktion på de ihållande skriken från barnet som sitter i närheten.

Under hela filmen återspeglar han subtila uttryck för frustration – ögonryckningar och överdrivna suckar från hans ökande irritation. Trots prövningen behåller han en lättsam ton och berömmer skämtsamt barnet för dess ”otroliga uthållighet” och ger dess ”fantastiska prestation” betyget 10/10.

Videon har skapat reaktioner

Videon fick över 3,7 miljoner visningar och satte igång en debatt om utmaningarna med att flyga med små barn. Kommentatorerna delade blandade åsikter, där vissa stod på Henrys sida och uttryckte frustration över föräldrarnas beslut att ta med ett litet barn på en så lång flygning. En tittare skrev: ”Barnen minns inte ens någonting från de här resorna. Varför skulle någon göra det?

Även vissa föräldrar erkände att det kan vara en utmaning för alla inblandade att resa med små barn. ”Jag vet att vissa människor inte har den möjligheten, men jag tog aldrig med mig mina bebisar eller småbarn på flygningar. Aldrig någonsin. Det är smärtsamt för alla”, kommenterade en person.

En annan delade med sig av en okonventionell, om än kontroversiell, lösning: ”Min mamma brukade ge mig och min bror hostmedicin eller något annat för att göra oss dåsiga. Hon var åtminstone omtänksam.”

@balubrigada

Hey babe, how was your flight?

♬ original sound – Balu Brigada

Debatten om barnfria flyg

Händelsen väckte också liv i den pågående debatten om barnfria flygningar. Flera kommentatorer uttryckte en vilja att betala mer för flygningar utan barn. Vissa flygbolag erbjuder redan barnfria zoner för att tillgodose resenärer som söker en tystare upplevelse.

Lågprisflygbolaget Scoot har till exempel en ”ScootinSilence”-sektion där barn under 12 år är förbjudna. På samma sätt låter Japan Airlines passagerare se platskartor som visar var spädbarn kommer att sitta, vilket gör det möjligt för resenärer att planera sina sittplatser i enlighet med detta.

Även om dessa alternativ ger en viss lättnad är debatten fortfarande splittrad. Kritikerna menar att barnfria zoner kanske inte alltid är praktiska eller rättvisa. Andra ser dem som en rimlig kompromiss för att förbättra flygupplevelsen för alla passagerare.

Henrys video belyser på ett humoristiskt sätt en delad resekamp och väcker genklang hos tittare över hela världen. Trots frustrationen påminner hans lättsamma inställning oss om att hitta humor i utmanande situationer, även på de längsta flygningarna.

LÄS MER:

 

Läs mer om...