75-årig man åtalad för djurplågeri – granne hittade döende katten på altanen

En man i 75-årsåldern i Borås står åtalad för djurplågeri efter att veterinär var tvungen att avliva hans tre år gamla katt.

Detta efter att en granne funnit katten mager och svårt sjukt. Om detta rapporterar Borås Tidning.

Det var i början av mars som en granne till den 75-åringen hittade mannens katt på sin altan. Den treåriga honkatten var kraftigt avmagrad och hade tovig päls med blottad hud.

Katten var i så dåligt skick att den inte ens kunde gå själv…

Grannen lämnade in katten till ett djursjukhus i Borås. Där konstaterade veterinär att katten hade problem med hjärtat och hade en mycket svag andning. Katten sattes på syrgas och veterinären försökte nå den 75-åriga ägaren utan framgång.

Katten avlivades

Veterinären tog då beslutet att avliva katten, av djurskyddsskäl. Därefter kontaktades Länsstyrelsen som anmälde mannen för djurplågeri.

Mannen hade haft katten i tre år.

– (…) och jag fick tre fina år tillsammans. Jag kallade henne för Gangsterkatten när hon var innekatt. Hon rev ner och välte allt som var löst, säger den åtalade mannen i förhör med polisen, enligt Borås Tidning.

Förnekar brott

Han anser dock att han är oskyldig till djurplågeri.

– Hade hon varit utsatt för djurplågeri hade hon sannolikt flyttat så gör ju katter.

Den 75-åriga mannen har själv sagt i förhör att han försökt boka tid hos veterinär, men att det varit stängt.

– (…) var inte i dåligt skick, ja det var hon ju då naturligtvis hon var ju döende. Men tre dagar innan var hon inte i dåligt skick. Då var hon precis som vanligt. Avmagrad, ja hon var mager men hon har alltid varit mager, säger han i förhör.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev