Foto: Pixabay

Gammal mager hund plågades av sina ägare – nu har de fått sitt straff

Ett par i Västmanland döms nu till böter för djurplågeri. Detta då de bland annat utsatt vovven för lidande utan godtagbara skäl, rapporterar Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Alla djur förtjänar en trygg plats att bo på med människor som tar hand om den. Mat, värme, kärlek och lek. Men dessvärre är det här långt ifrån verkligheten och det finns de hundar som utsätts för lidande av de som tagit sig an ansvaret att hålla dem i säkerhet.

Nu har ett par i Västmanland dömts efter att ha handlad grovt oaktsamt vad gäller deras hund.

Sökte inte vård trots hundens besvär

Efter en djurskyddsanmälan besökte Länsstyrelsen paret och träffade på den gamla, magra hunden som hade problem att gå. De kunde även se att vovven var väldigt smal, uttorkad och hade problem med tänderna.

Paret behövde ta med vovven till veterinären där de rekommenderade att avliva hunden, då den hade behövt vård mycket tidigare och nu var under stort lidande.

I en utredning visade det sig att paret sökt vård långt tidigare, men trots de besvär som hunden haft gick de inte vidare med det.

Nu döms de för sina handlingar och för att ha utsatt hunden för onödigt lidande till dagsböter på totalt 4000 kronor för djurplågeri.

Stackars vovve, så här får det bara inte gå till!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev