Foto: Facebook

Autistisk pojke kommer hem från skola utan sitt långa hår – klipptes av mot mammans vilja

En mamma i Oklahoma, USA, blev vansinnig då hennes son kom hem med en ny frisyr från skolan – därför tog det henne så hårt.

Skolan är en plats där alla barn ska kunna känna sig trygga och få utvecklas i en fin och säker miljö. Men ibland händer det att skolorna brister på den punken.

När Rachelle Plumleys son Asiah kom hem från skolan så fick hon en chock. Någon hade klippt sonens hår. Det låter kanske inte så farligt vid första anblick, men det finns mer som hör till historien.

Asiah är sju år gammal och har autism och svårigheter att uttrycka sig. Han kunde därför inte berätta för sin mamma om vad som hade hänt. I och med att Asiah dessutom är rädd för att klippa håret så har de låtit håret växa ut sedan han var ett litet barn.

Familjen är även ursprungsamerikaner och för dem har håret ett stort symboliskt värde.

I ett inlägg på Facebook har mamman uttryckt sin frustration över att skolan inte haft bättre koll på hennes barn och tillåtit att detta har hänt honom.

Skolan tar inget ansvar

Enligt skolan själva så påstår dem att Asiah har klippt sitt eget hår, dock har ingen sett att det ska ha skett. För mamma Rachelle är detta otänkbart dels då Asiah aldrig skulle få för sig något dylikt, och dels för att håret var alldeles för rakt klippt.

I den amerikanska ursprungskulturen representerar håret styrka och det betyder mycket för oss och han skulle inte ha gjort det här mot sig själv”, berättade mamma Rachelle för nyhetskanalen KFOR.

Men trots det som hänt så har skolan inte kommit med varken en förklaring eller en ursäkt till det som hänt.

En enkel ursäkt eller till och med ett telefonsamtal skulle ha hjälpt och fått mig att må mycket bättre, men fortfarande har ingenting sagts.

Vad tänker du om mammans reaktion till att någon klippt pojkens hår? Skriv gärna en kommentar på Facebook och berätta!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev