Bilderna har ingenting med texten att göra, Foto: Shutterstock

Flicka begravdes trots att hon levde

8 månader gamla Kiara Crislayne de Moura dos Santos fördes till sjukhus från sin egen begravning efter att sörjande upptäckte att hennes hand rörde sig i kistan.

Det var den 19 oktober som flickan förklarades död på Faustino Riscarolli-sjukhuset i Correia Pinto, Brasilien. Läkarna konstaterade att hon inte andades och att hennes hjärta hade stannat. Bara två timmar efter att hon dödförklarats hämtades hennes kropp och förberedelserna för begravningen påbörjades, rapporterar Daily Mail.

Under begravningen samma kväll, runt kl. 19, märkte en av de närvarande att flickans hand rörde sig i den öppna kistan. När en sörjande rörde vid hennes hand kröktes hennes fingrar, vilket ledde till att ambulans tillkallades i hopp om att rädda hennes liv.

Nu står sjukhuset inför en utredning

När räddningspersonal anlände bekräftade de att flickan fortfarande hade en puls och att kroppen inte hade uppvisat rigor mortis, som vanligtvis inträffar inom 6-8 timmar efter döden. Hennes syrenivå låg på 84 procent, vilket är under den kritiska gränsen på 90 procent. Hon fördes snabbt tillbaka till sjukhuset, men dessvärre stannade Kiaras hjärta igen, och hon dödförklarades en andra gång mindre än 24 timmar efter första gången.

Sjukhuset står nu under utredning. Kommunen har bett familjen om ursäkt och lovat en fullständig rapport inom 30 dagar. Det är oklart om föräldrarna kommer att vidta rättsliga åtgärder mot sjukhuset.

LÄS MER