Hans Roslings kunskap ska läras ut i skolbänken – vill utbilda fler om det globala läget

Innan den folkkäre professorn Hans Rosling lämnade oss i februari hann han öppna ögonen för tusentals människor gällande den globala situationen. 

Hans Rosling var känd för sitt pedagogiska sätt att informera om världen på ett sätt som alla förstår, vilket Stiftelsen Gapminder vill föra vidare. Nu jobbar de för att få Hans Roslings kunskap att läras ut i skolan. 

Med sina pedagogiska presentationer och målande jämförelser lyckades Hans Rosling få tusentals människor att förstå den globala utvecklingen trots att ämnet verkade komplicerat för många.

Ingen kunde förklara något svårt på ett så enkelt sätt som Hans Rosling, så när han gick bort i februari ville stiftelsen Gapminder, som Rosling var med och startade, att hans kunskap skulle leva vidare. Nu försöker stiftelsen bestående av bland annat sonen Ola Rosling få lärarkåren att lära ut Hans Rosling kunskap i skolbänken.
– Skolorna måste få koll på långsamma trender och globala proportioner. I dag missar skolan det i stor utsträckning utan där får man bara snuttifiering och små fakta utan en helbild och det måste man styra upp, säger sonhustrun Anna Rönnlund Rosling till SVT

Målet är att sprida kunskap om världen genom lättförståelig statistik, vilket de vill göra genom att ge lärarna underlag för att kunna undervisa om global utveckling, det skriver SVT.

Hans Rosling var inte bara en professor utan en karismatisk och pedagogisk föreläsare som var omtyckt av alla. Dela gärna om du tycker att det är en bra idé att lära ut hans kunskap i skolan. 

 

 
 

Läs mer om...