Knyt aldrig ett band på din resväska

Om du någonsin har tillbringat tid på en flygplats och skannat bagagebandet efter dina dyrbaraste ägodelar, förstår du stressen av att se hundratals nästan identiska resväskor passera förbi på transportbandet.

Medan påhittiga resenärer upptäckte att ett band på bagaget gör att det sticker ut från mängden, varnar en flygplatsanställd passagerarna för att personliga markörer är den typ av bagage som man inte kan lasta av.

Här är anledningen bakom varför du aldrig ska använda band eller resa med marsipan!

Tanken på att förlora sitt bagage under resan kan skrämma även den mest erfarna resenären.

För att minska risken att en annan passagerare tar bagaget eller att bagaget sakta passerar förbi på transportbandet fäster resenärerna färgglada band på sina resväskor för att se till att de skiljer sig från mängden.

Men enligt en bagagehanterare på Dublin Airport, som går under namnet John, gör dessa populära knep mer skada än nytta.

Faktum är att det kan göra din värsta resemardröm till verklighet.

Lämna bandet hemma

I ett samtal med RSVP Live avslöjade John att om man knyter identifierande band på bagaget kan det orsaka förseningar, vilket innebär att dina tillhörigheter kanske missar flyget.

”Banden som folk knyter fast på sina resväskor för att identifiera dem kan orsaka problem när väskan skannas i bagagehallen”, säger John till tidningen. ”Om väskan inte kan skannas automatiskt kan den hamna i manuell hantering, vilket kan innebära att din väska inte kommer med på flyget.”

Om du checkar in din resväska utan identifikatorer, som band och gamla reseklistermärken, har den större chans att komma fram på ett enkelt sätt.

John fortsätter: ”Ta bort gamla klistermärken från väskan, det kan orsaka förvirring i skanningsprocessen.”

En annan sak som kan orsaka problem med ditt bagage är marsipan, den läckra sockriga fikabiten, och John varnar för att du kan bli flaggad av säkerhetspersonalen om du tar med det på semestern.

”Packa aldrig ner marsipan i bagaget. Det har samma densitet som vissa sprängämnen, så din väska kommer att tas bort och du kommer att kallas från planet för en väsksökning”, säger bagageexperten i Dublin.

Slutligen, innan du skickar ditt bagage nerför det lilla transportbandet till handläggare som John, se till att det är med hjulen uppåt för att undvika skador.

Kan vara bra med en väska som sticker ut

Bagaget har utvecklats avsevärt under de senaste decennierna och du behöver inte längre bära med dig ett svart, brunt eller marinblått bagage.

Enligt Travel & Leisure är svart bagage ”en av de mest – om inte den mest – mångsidiga färgerna, vilket är anledningen till att den är så populär.”

De skriver: ”Av den anledningen är det värt att välja en annan nyans om du vill att ditt bagage ska sticka ut vid bagageutlämningen. Överväg istället en mönstrad resväska eller kanske en som kommer i en djärv färg som rosa.”

Och om du inte är förtjust i rosa kan du hitta bagage i många ljusa, djärva färger som gör att dina ägodelar sticker ut från resten.

Om du inte är villig att skiljas från de väskor du har för närvarande kan du överväga att använda tygfärg för att lägga till identifierande funktioner som inte stör skanningen.

Det här hade jag ingen aning om! Nu hjälps vi åt att sprida det här viktiga budskapet vidare!

LÄS MER