Bilden har ingenting med texten att göra. Foto: Shutterstock

Kvinna säger ifrån – får höra att hon ser 20 år äldre ut

Ibland kan internet göra dig ödmjuk snabbt. Därför kan det vara tufft att ställa frågor till främlingar på nätet. När du lägger upp innehåll på internet antar folk ofta att de har rätt att kommentera vad som helst.

En kvinna tänkte att hon skulle ställa en enkel fråga på sociala medier: Hur gammal ser jag ut? En fråga som kom från den allmänna nyfikenhet som de flesta av oss har… men den förvandlades till en livsläxa, inte bara för henne utan för alla på nätet.

Fortsätt läsa för att få veta vad som hände…

En kvinna publicerade en video på TikTok där hon bad tittarna att gissa hennes ålder. Men inget kunde ha förberett henne på de svar hon fick, vilka hon själv kallade för ”vilda”.

Emily Jane lade upp en video på sociala medier där hon visade sig utan smink och filter, och bad folk gissa hennes ålder. Hon blev chockad när hon såg att vissa trodde att hon var i fyrtioårsåldern, femtioårsåldern, och till och med sextioårsåldern!

”Jag är 56, min gissning är att du är nära 47”, skrev en kommentator.

”Jag är 42 år. Jag skulle gissa att du är runt 51”, funderade en annan.

”En riktigt attraktiv 42-åring, och jag är 29”, kommenterade någon.

Det svar som tog priset för Emily var en person som trodde att hon var 58 år gammal.

”Ser jag verkligen ut som om jag är nästan 60? Som om jag nästan är i pensionsåldern? Ser jag faktiskt så gammal ut?” frågade hon i en uppföljande video.

@x_emilyjane

How Old Am I? Genuinely intigued about this… is age perseved differently by different age groups? Or is it a blanket sociatal view? I keep seeing people comment on how old others appear… so lets do a little experiment. Tell me your age and how old you think I am in the comments. #age #howolddoilook #howoldami #greyhair #ageisjustanumber

♬ original sound – emilyjane

Naturligtvis fanns det även de som trodde att hon var i trettioårsåldern och några gissade till och med att hon fortfarande var i tjugoårsåldern. Gissningarna spände över ett brett intervall.

”Det är naturligt”

Emily blev dock särskilt chockad över de personer som gissade att hon var så mycket äldre än hon faktiskt var, och avslöjade till slut sin riktiga ålder.

”Jag fyllde 36 förra veckan, så jag är bara 36”, berättade hon.

Hon är väl medveten om varför folk tror att hon ser äldre ut – hon har slutat färga sitt naturligt gråa hår.

”Jag har haft grått hår ganska länge nu, och det är naturligt. Jag började bli gråhårig vid 19 års ålder, och folk tror att jag är över 50 år bara för att jag har grått hår”, säger hon i videon.

Hon sa att även med sitt gråa hår blev hon överraskad över att folk gissade att hon var så mycket äldre.

I den ursprungliga videon förklarade hon att hennes ögonbryn såg ut som de gjorde på grund av sömnlösa nätter med en nyfödd bebis. Hon tillade också att hon inte hade något smink eller filter, vilket kan ha fått folk att tveka – men enligt henne såg hon helt normal ut.

”Jag har aldrig gjort några ingrepp. Det här är mitt ansikte, och det är så här jag ser ut, och jag tror att de flesta i min ålder skulle se ut så här utan filter”, berättade hon.

Många trodde hon var äldre

I sin video menade hon att människors gissningar om hennes ålder inte handlade så mycket om henne, utan mer om hur sociala medier har påverkat folks syn på kvinnor.

Hon sa att många människor idag inte vet hur en kvinna ser ut naturligt, eftersom sociala medier främjar kosmetiska ingrepp och filter för att förändra utseendet.

”Jag tror att det är viktigt att komma ihåg att det vi ser på sociala medier, på tv eller i tidningar – och det har folk sagt i åratal – inte är verkligt. Vad tycker ni om det?”, frågade hon.

”Tror ni att vi har en förvrängd syn på ålder baserat på vad vi ser på sociala medier?” frågade hon sina följare.

Vissa höll dock inte med henne och ansåg att det bara var hennes gråa hår som gjorde att hon såg äldre ut.

”36 och ser snart ut att vara 60. Det är nog håret som åldrar dig, men du är fortfarande väldigt vacker”, skrev en person.

”Jag tycker att du ser ut som din ålder. Jag tror att folk har uppfattningen att man bara får vitt hår när man åldras. De kan inte komma förbi det”, tillade en annan.

”Det är bara håret som får dig att se äldre ut. Din hud ser fantastisk ut”, sa någon annan.

En annan person tillade: ”Jag tror att folk blir förvirrade av att en yngre person känner sig bekväm med att låta sitt gråa hår växa ut.”

LÄS MER