Bilden har ingenting med texten att göra. Foto: Shutterstock

Kvinna uppdaterade Facebook bakom ratten – dog i olycka

Det finns vissa lärdomar som vi aldrig bör sluta påminnas om, oavsett hur många gånger de har upprepats.

Det handlar om lärdomar såsom vikten av att behandla alla människor lika, att säkerställa att barn får en ordentlig utbildning, eller vad som bör och inte bör göras vid till exempel vid bilkörning.

Allt detta är saker som människor har fått lära sig gång på gång, men det skadar aldrig att fräscha upp dessa kunskaper. Ta det sistnämnda ämnet som ett exempel.

De flesta är medvetna om hur farligt det kan vara att köra bil utan att vara fullt koncentrerad och uppmärksam, särskilt med tanke på de många skräckhistorier som cirkulerar idag.

Trots att de flesta har hört otaliga berättelser om de katastrofer som kan inträffa när någon agerar oansvarigt bakom ratten, är det sannolikt att en historia som denna är ny för många.

Den utspelade sig för tio år sedan, 2014, men budskapet är lika viktigt i dag.

”På några sekunder var ett liv över”

Det handlar om en kvinna som miste livet i en frontalkrock på en motorväg i USA, strax efter att hon hade lagt upp selfies och uppdaterat sin Facebook-sida medan hon körde bil.

Enligt uppgift kallades polisen till platsen kl. 08.34 efter rapporter om en krasch.

Myndigheterna beskrev hur Courtney var ensam i sin bil när den korsade mitträcket och kolliderade med en återvinningsbil, vilket fick bilen att fatta eld.

Polisen bekräftade att det inte fanns några bevis för att alkohol, droger eller hastighet hade varit faktorer i den dödliga kollisionen, men talespersonen för High Point Police Department, Lt Chris Weisner, uttalade att händelsen var en varning som ”visar vad som händer när du sms:ar och kör”.

”På några sekunder var ett liv över bara för att hon skulle kunna meddela några vänner att hon var lycklig. Det är verkligen inte värt det”, säger Weisner.

”Hur sorgligt det än är, så är det också en påminnelse för alla … man måste vara uppmärksam när man sitter i bilen.”

Föraren av bilen, 73-årige John Wallace Thompson, klarade sig oskadd från kollisionen.

Hur hjärtskärande den här historien än är bör den tjäna som en viktig påminnelse om att inget gott kan komma av att köra när man är distraherad.

LÄS MER

 

Läs mer om...