Bilden har ingenting med texten att göra, Foto: Shutterstock

Pojke kramar om sin mammas kista

Döden är en oundviklig del av livet, men ändå anser många att små barn bör skyddas från sådana känsliga ämnen. De oroar sig för att diskussionen om döden kan förvirra eller skada deras unga sinnen.

Men ibland möter barn livets hårda realiteter tidigare än väntat.

Så var fallet för en 5-årig pojke vid namn Khayne Kheian Naelgas Castro från Filippinerna, som förlorade sin mamma när hans lillebror föddes.

Tragiskt nog förstod pojken inte riktigt vad döden innebar och trodde att hans mamma helt enkelt sov, vilket ledde till en hjärtskärande scen där han somnade i samband med att han kramade om hennes kista.

Enligt nyhetssajten Tribun Pekanbaru avled Khaynes mamma på grund av komplikationer i samband med förlossningen av hans yngre bror, Cyril Khayzer Castro. Familjen fick sörja förlusten av en ung mamma och ta hand om två små pojkar.

Men den unge Khayne kunde inte förstå vad döden innebar. Han satt tyst vid sin mammas kista, titta ner på henne och vänta på att hon skulle vakna. Ibland lade han sitt huvud på kistan, och hans oskuldsfulla hjärta hoppades fortfarande att hans mor bara sov tillfälligt.

Artikeln fortsätter efter bilden

Khayne Kheian Naelgas Castro sitter vid sin mammas kista.
Foto: Facebook/Marichu Gabriel.

Pojkens mormor, som var där för att bevittna de ömma ögonblicken, delade den smärtsamma scenen på Facebook och uttryckte sin hjärtesorg.

”Det här barnet frågade mig: ’Varför kan inte mamma sova med mig längre?’”, skrev mormodern i sitt inlägg.

Stora sorgen efter mammans död

Hon förklarade att hon inte hade något sätt att förklara begreppet död för den lille pojken. Med brustet hjärta kunde hon bara se på när Khayne fortsatte att bära en liten pall till kistan och klättrade upp för att sorgset titta på sin mammas ansikte. Han försökte krama henne, omedveten om att hon aldrig skulle vakna igen.

Bilderna som mormodern delade med sig av visade hur djupt Khayne längtade efter sin mamma. På ett särskilt rörande foto ses den unge pojken lutad mot en stol bredvid kistan, hans lilla kropp verkade utmattad.

Han sköt till och med ihop flera stolar, gjorde en provisorisk säng och lade sig bredvid kistan som om han kunde träffa sin mor i sina drömmar. Hans hängivenhet och längtan var uppenbar, vilket gjorde scenen ännu mer hjärtskärande.

Bilderna spreds snabbt på sociala medier och ledde till en ström av sympati från människor över hela världen. Många blev djupt rörda av pojkens sorg och lämnade uppmuntrande meddelanden under mormoderns inlägg.

De hoppades att Khayne och hans familj skulle finna styrka att klara av den förödande förlusten. Vissa erbjöd till och med ekonomiskt stöd för att hjälpa familjen under en så svår tid.

Artikeln fortsätter efter bilden

Khayne Kheian Naelgas Castro står vid sin mammas kista.
Foto: Facebook/Marichu Gabriel.

Mormodern svarade med djup tacksamhet och sa: ”Må Gud välsigna er alla och fortsätt att be för Cyril, som just har fötts. Vi hoppas att han kan växa upp stadigt och hälsosamt efter att ha kommit in i våra liv.”

Den här historien, som är djupt sorglig, visar också hur viktigt det är att stödja sörjande familjer, särskilt små barn som kanske inte helt förstår vad döden innebär.

Genom vänliga främlingars engagemang får Khayne och hans familj den hjälp de behöver för att ta sig igenom detta smärtsamma kapitel i deras liv. Vi beklagar sorgen och skickar alla våra tankar till er.

LÄS MER

 

Läs mer om...