Bilderna har ingenting med texten att göra. Foto: Shutterstock

Självmordsbenägen pappa körde över stup med döttrarna i bilen

Det som började som en fruktansvärt otäck händelse med en självmordsbenägen man och hans tvillingsdöttrar på 2 år, slutade tack vare polisens heroiska insats utan tragedi.

Nu har pappan fått sitt straff efter att ha försökt döda de små flickorna.

Pappan som tidigare samma morgon kidnappat sina döttrar, misstänktes ha farliga avsikter. Polisen fruktade att han skulle köra av den lokala bron,  Coronado bridge, med barnen.

Som tur var kunde myndigheterna lokalisera mannens telefon, och snart insåg de att han hade kört rakt ut från ett stup, 15 meter ner i vattnet, med döttrarna i bilen.

Polisen Jonathan Wiese som var en av de första till platsen, såg det otäcka stupet och insåg att det var för farligt att hoppa. Men tack och lov tänkte han snabbt kom på en smart plan- han använde ett hundkoppel. Han kastade ena änden till några kollegor och ropade ”jag ska ta mig ner för kanten”.

Till sin lättnad såg han att familjen tagit sig ut ur bilen. Pappan kämpade då för att hålla sig och barnen över ytan.

– Det var lite av en lättnad att se att de inte var fast i bilen. Men istället såg jag hur pappan, med båda tvillingarna i famnen försökte hålla sig över vattenytan. Samtidigt som de kraftiga vågorna pressade dem mot klippväggen, berättade Jonathan Wiese för Inside Edition.

Räddningstjänsten anlände kort därefter, och otroligt nog överlevde både pappan och barnen. Polischefen i San Diego beskrev Wiese insats som ”det mest heroiska” han sett under hela sin karriär.

Läs mer: Nytt vittnesmål i fallet Madeleine McCann – misstänkte tysken ska ha erkänt allt

Nu har pappan fått sitt straff

Efter händelsen har pappan som körde ut för stupet nu dömts till 31 års fängelse för mordförsök, barnmisshandel och kidnappning. Han var ”i ett raseriutbrott mitt under en skilsmässa och vårdnadstvist,” skriver åklagarna i ett pressmeddelande den 20 september 2024, enligt People. En desperation och ilska som orsakat att han planerat att döda både sig själv och sina döttrar.

I ett textmeddelande till barnens mamma hade han tidigare skrivit: ”Flickorna ska till himlen och jag till helvetet”.

Vid rättegången vittnade barnens mamma om hur döttrarna nu mår bra och lever trygga liv.

– Detta är ett viktigt steg i vår läkningsprocess, sa hon enligt tidningen.

Pappan själv ska ha varit ångerfull och uttryckt tacksamhet till räddningsarbetarna för att de räddade flickorna.

– Jag älskar mina flickor och jag är ledsen, ska han ha sagt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev