Om du hittar dessa hål i dina kläder borde du veta vad det betyder

Kläder med hål i. Foto: Shutterstock

Kläder med hål i. Foto: Shutterstock

Många har någon gång fallit offer för hål i kläderna.

Så småningom nöter man helt enkelt ner sina kläder – och riskerar då att få hål i ens favorit-t-shirt eller -klänningar.

Men vad är det egentligen som orsakar dessa mystiska hål – och vad kan göras för att undvika dem?

Låt oss börja med orsaken. Föga överraskande är listan på saker som kan lämna hål i våra kläder lång och varierande. Mal, till exempel, är en väldokumenterad bov, men inte alla hål är ett resultat av att tyg har blivit malätna.

Det kan finnas andra förklaringar än mal

Nej, förklaringen kan vara så enkel som att ditt klädesplagg lider av vanligt gammalt hederligt slitage, eller så kanske det har fastnat i något. Kanske en dragkedja, bh, bälte eller bara på en annan, grov yta?

Om hålen hittas nära buken kan det vara ditt bälte som är problemet. Att helt enkelt slopa bältet är i så fall en uppenbar lösning på detta problem, även om det inte alltid är det bästa alternativet. Du kan också prova att justera bältets position, eller till och med jämna ut grova eller potentiellt vassa kanter på densamma med sandpapper.

Tvätten

Något annat man kanske inte har tänkt på är tvätten, åtminstone vad gäller hur mycket man försöker tvätta vid en given tidpunkt. Tydligen kan överbelastning av tvättmaskinen resultera i hål i dina kläder, och man bör därför alltid se till att vända saker med pärlor, knappar eller andra dekorationer ut och in.

Man bör också undvika att överanvända klorblekmedel (om man använder det alls), eftersom det kan resultera i hål i kläderna.

Slutligen – och ja, detta kommer att låta plågsamt självklart – var uppmärksam på grova ytor inklusive tegel och sten, såväl som föremål som kan sticka ut från dessa ytor, såsom spikar.

Har du någonsin fått hål i kläderna? Låt oss veta i kommentarerna.

LÄS MER:

Exit mobile version