Knep för att få bort stearinfläckar från duken

Med en hårtork eller strykjärn får du enkelt bort stearin från tyg.

Med mörker, kyla och regn är det för många en självklarhet att tända stearinljus. Levande ljus är trots allt otroligt mysiga när kvällarna blir allt mörkare. Tyvärr händer det ibland att stearinet fastnar där man inte vill ha det – men det finns faktiskt ett enkelt knep för att få bort stearin från duken. Här är allt du behöver!

En god samling snacks, en härlig film på TV och självklart också levande ljus är det perfekta receptet för en mysig höstkväll med familjen eller vännerna. När kvällarna blir mörkare och vädret kyligare är vi många som tycker att det är trevligt att plocka fram tändstickorna och tända några extra ljus i vardagsrummet eller på matbordet.

Däremot finns det ett problem som kan dyka upp – stearin som fastnar på bordet eller duken. Det kan kännas som en svår fläck att få bort, men som tur är finns det ett knep som är både enkelt, snabbt och kräver väldigt lite ansträngning. Och bäst av allt – det enda du behöver är bakplåtspapper, kaffefilter eller hushållspapper och ett strykjärn eller en hårtork.

Något bland annat även Husohem skrivit om tidigare.

Så här gör du för att enkelt ta bort stearin från tyg:

Det här bara måste jag testa!

LÄS MER

Exit mobile version