16-årige Melvin rånades brutalt av gäng – då startade grannar en insamling: ”Betyder oerhört mycket”

Melvin, 16, blev brutalt rånad och misshandlad av ett stort gäng när han var på väg hem från en fotbollsmatch.

Nu har Gävlebor startat en insamling till Melvin för att visa sitt stöd, rapporterar Aftonbladet.

Onsdagen den 22 september tog 16-årige Melvin sin nya moped till Träffens IP i Sätra i Gävle för att se en fotbollsmatch. 

Melvin har både diabetes och epilepsi och han hade väntat en hel sommar på att få sitt förarbevis.

Men när Melvin skulle åka hem från fotbollsmatchen vid 21-tiden hände det otänkbara. Två killar gick fram och drog ned honom bakifrån och ytterligare ett tiotal personer anslöt.

De sparkade honom i huvudet och i magen, de satte sig gränsle över honom och tog strypgrepp.

”Ryser i hela kroppen”

Melvins mamma Caroline skriver gripande om kvällen i ett inlägg på Facebook.

”Jag får ett meddelande från min äldsta dotter “du måste svara det är akut”. Det är onsdag den 22 september och klockan är 21:24. Hon är hysterisk och skriker i telefonen “jag och Melvin sitter i en polisbil på väg hem. Du måste komma ut! Vi är hemma om ett par minuter”. Jag frågar vad som har hänt men hon svarar inte. Jag ryser i hela kroppen och känner att någonting är riktigt fel. Jag visste att han tagit sin moppe till fotbollsmatchen”, börjar hon inlägget.

Hon fortsätter:

”Jag står utanför porten i mina rosa badtofflor när jag ser polisbilen uppenbara sig framför mig. Tiden står stilla. Det susar i öronen och jag känner mig skräckslagen. När jag ser att båda är hela och lever känner jag först en enorm lättnad. Polisen berättar att Melvin har blivit nedslagen och rånad”.

Tog hans insulinpump

Men det värsta med den brutala misshandeln var att de tog hans insulinpump trots att han vädjade till dem att de inte skulle. Därefter rånade de honom på hans mobiltelefon och den nya mopeden som han köpt för egna pengar.

”Han hade tappat nålen och höll sin insulinpump i handen. De hade ryckt loss den och slängt den i backen. Jag tänkte att det inte kan stämma. Slangen är av på mitten. Den har aldrig tidigare gått av. Jag insåg att de avsiktligen tagit hans insulinpump i syfte att förstöra den”, skriver hon i inlägget.

Det skrevs om misshandeln mot Melvin i lokala tidningar och när nyheten nådde Gävleborna Jessica Nilsson Greco och Mattias Nygren kände båda att de ville hjälpa Melvin.

Därför bestämde de sig för att starta en insamling till Melvin. Det så att han kan köpa sig en ny moped, en ny hjälm och en ny mobiltelefon.

Överträffat slutsumman

Mattias och Jessica skrev ett inlägg på Facebook där de berättade om insamlingen. Inlägget delades hundratals gånger och på mindre än ett dygn hade människor donerat 20 000 kronor.

”Vi har blivit så oerhört illa berörda av de fruktansvärda brott som Melvin har utsatts för. Vi vill därför samla in pengar till Melvin så att han kan köpa sig en ny moped, ny hjälm och en ny telefon. Vårt mål med insamlingen är att Melvin ska kunna köpa sig en ny moped 38.000kr, en ny hjälm och en ny mobiltelefon. Samlingens målsumma är därför 60.000kr. Alla pengar kommer oavkortat gå till Melvin Gyllenhammar”, skrev Mattias i inlägget.

Under söndagen den 3 oktober hade insamlingen överträffats med råge och Mattias och Jessica bestämde sig för att avsluta den. Under tisdagen ska Mattias och Jessica träffa Melvin och hans familj för att lämna över pengarna.

”Blir tårögd”

För Melvin och hans familj betyder insamlingen och stödet från allmänheten oerhört mycket.

– När jag berättade för Melvin att det var två personer som ville starta en insamling till honom var hans första fråga ”varför då?”. Han är väldigt ödmjuk och blev så förvånad över att det finns människor som vill engagera sig och hjälpa honom i det här, Caroline till Aftonbladet.

Familjen vill redan nu tacka Mattias och Jessica för initiativet och för sitt engagemang.

– De har varit helt fantastiska, framför allt Jessica. Jag blir alldeles tårögd av att det finns människor som bryr sig och som visar sitt stöd och vill hjälpa till. Det betyder oerhört mycket för Melvin och för oss, att veta att det finns så många fina människor därute, säger mamma Caroline Gyllenhammar till tidningen.

Ingen har ännu gripits misstänkt för rånet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);