2-åring hittades död under filtar i duschen

utsatt flicka

Foto: Shutterstock

En tvåårig flicka hittades avliden i duschen den 30 juni 2023 i Ipswich, England. Hennes mammas pojkvän misstänks ha sparkat eller stampat henne till döds.

Isabella Rose Wheildon, som bara var två år gammal, utsattes för vad åklagaren beskriver som ”brutalitet”.

Mammans 24-årige pojkvän står åtalad för att ha orsakat flickans tragiska död genom våld som ledde till flera frakturer och allvarliga skador på inre organ.

Det var efter att mamman kontaktat en bekant via Facebook och berättat att dottern var död som polisen larmades. När räddningstjänsten anlände till bostaden fann de Isabella avliden i duschen, täckt av filtar. Hon hade då varit död i flera dagar.

Blev sparkad eller stampad till döds

Obduktionen visade omfattande skador på flickans huvud, nacke och bål, samt flera frakturer, bland annat på bäckenet och handlederna. Dödsorsaken fastställdes som ”benmärgsemboli orsakad av skeletttrauma” enligt the Sun.

Den allvarliga skadan på hennes bäcken tros ha orsakats av ”antingen sparkar eller stampningar eller bådadera”, enligt vad som framkom under rättegången.

Före maj samma år, då Isabellas mamma inledde sin relation med den nu åtalade mannen, beskrivs Isabella ha varit en frisk och välmående flicka. Men enligt åklagaren utsattes hon därefter för en eskalerande brutalitet, medan mamman ”stod bredvid, såg på och inte gjorde någonting”.

Både mamman och hennes pojkvän greps efter flickans död. Mannen förnekar att han har skadat Isabella, medan mamman hävdar att det var hans våld som orsakade dotterns död. Hon har även sagt att våldet började i samband med problem kring potträningen.

Rättegången förväntas pågå i ytterligare åtta veckor.

Vila i frid, lilla ängel.

LÄS MER

Exit mobile version