3-åring dog i stekhet bil när mamman var berusad – år tidigare avled sönerna i rattfull bilolycka

Ily Ruiz, 3-åring, död, stekhet bil, död

Foto: Shutterstokc/Facebook

3-åriga Ily Elizabeth Ruiz dog den 6 september 2024 till följd av att hon lämnats i en stekhet bil tillsammans med sin kraftigt berusade mamma, Sandra Hernandez-Cazares, som blev medvetslös.

Sandra hade parkerat sin bil utanför sin bostad i Kalifornien. Det var en varm dag, och när släktingar anlände till parkeringen och krossade bilrutan var det redan för sent; 3-åringen hade förlorat livet. Sandra var medvetslös, och i bilen fanns flera tomma alkoholhaltiga flaskor. När polisen kom till platsen var Sandras alkoholhalt uppmätt till 0,30. Flickan ska ha varit död i flera timmar innan räddningstjänsten anlände.

Efter händelsen är Sandra anklagad för vållande till annans död och grov barnmisshandel. Hon riskerar upp till 12 års fängelse och hennes första domstolsframträdande ägde rum den 10 september 2024. En ny förhandling är planerad till den 1 oktober 2024.

Förlorade sina två söner år 2012

Flickans pappa, Juan Ruiz, var förkrossad när han fick veta vad som hänt. Han och Sandra var inte längre ett par när Ily dog, och Juan befann sig i Texas vid den tiden. Trots den enorma sorgen efter att ha förlorat ett barn, vill han inte att folk ska hata Sandra för det inträffade.

”Hon behöver hjälp, hon skulle aldrig göra det här med avsikt. Jag vill inte att folk ska hata henne. Lämna bara hatet åt mig,” har han sagt enligt People.

Tyvärr är detta inte första barnet som Juan och Sandra har tvingats sörja. År 2012, när de fortfarande var ett par och innan Ily var född, var de på camping när deras två söner Cyris Alexander Ruiz (9 år) och Alaries Marcos Ruiz (5 år) blev påkörda av en rattfull bilist och avled. Juan skadades också i olyckan men överlevde.

”De borde ha låtit mig dö där också. Jag skulle inte gå igenom det här igen,” säger han.

Så fruktansvärt tragiskt. Vila i frid, lilla vän.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version