Bilderna har ingenting med texten att göra, Foto: Shutterstock

5-åring kämpar för livet efter hundattack

5-åriga Aletha attackerades av en hund i Independence, Missouri och kämpar nu för sitt liv.

Det var den 8 oktober som mardrömmen inträffade. En familjevän har beskrivit hur grannens pitbull tog sig igenom staketet och anföll lilla Aletha, något även Café mom har rapporterat om.

Attacken inträffade i en inhägnad trädgård där Aletha och en vuxen befann sig. När den okopplade hunden tog sig in orsakades allvarliga skador. Aletha ligger för närvarande i en medicinskt inducerad koma, och läkarna har uttryckt oro för att hon kan ha fått permanent hjärnskada till följd av blod- och syrebrist.

Hunden har omhändertagits av polisen

Hon har drabbats av en skallfraktur, ett brutet nyckelben och brutet revben, enligt en insamlingssida som en familjevän har skapat.

Polisen var snabbt på plats efter den otäcka händelsen, och Aletha fick direkt vård på platsen innan hon fördes akut till sjukhus. Hunden ska enligt uppgifter ha omhändertagits av polisen, men exakt vad som kommer att hända med den är för närvarande oklart.

I efterhand har mängder av människor uttryckt sitt stöd för familjen och skickat varma hälsningar till den lilla flickan. Det har även uppstått en debatt kring hundens ras, där vissa påpekar att pitbulls ofta är inblandade i dödliga hundattacker, medan andra istället fokuserar på ägarens ansvar snarare än hundens ras.

LÄS MER