Foto: Shutterstock

70-årig kvinna lämnade hundar i stekhet bil – blev arg när hjältar räddade hennes stackars vovvar

En kvinna döms nu för djurplågeri – detta efter att hon lämnat kvar sina två hundar i bilen en varm dag.

SVT Skåne har rapporterat om händelsen.

Det var i mitten av maj förra året som en kvinna i 70-årsåldern lämnade sina två hundar kvar i bilen utan vare sig vatten eller ventilation.

Händelsen utspelade sig i Arlöv och vädret den dagen ska ha varit soligt och temperaturen var 21 grader vid tidpunkten.

Förbipasserande såg att hundarna led i bilen och verkade uppstressade. De slog därför larm till polisen som på plats var tvungna att prioritera ett annat ärende. De krossade dock en bilruta och bad personerna som larmat att stå kvar och vakta hundarna.

När polisen kom tillbaka till platsen så uppgav personerna att bilägaren hade kommit tillbaka och varit väldigt arg innan hon körde därifrån. Polisen åkte då hem till kvinnan som i förhör berättat att hon glömt veva ner bilrutorna och gett hundarna vatten. Enligt henne så besökte hon en vän, vilket tagit längre tid än beräknat.

Nekar till brott

Enligt poliserna så var det mycket varmt i bilen när de krossade rutan. Och enligt studier så kan det bli uppemot 50 grader varmt i bilen när yttertemperaturen är 21-22 grader. Det kan därmed bli en livsfarlig situation för hundarna som kan dö av värmeslag.

Kvinnan nekar till brott men döms nu för djurplågeri då hon bedöms ha varit ”grovt oaktsam” och ska betala 5200 kronor i dagsböter.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev