76-åriga Margaretha attackerades av rånare i sitt eget hem – slogs blodig: ”Jag är förbannad”

Margaretha Nystrand, 76, attackerades i sitt hem i stadsdelen Ribersborg i Malmö av rånare.

Rånaren flydde lägenheten med saker till ett värde av 300 000. Kvar i den sönderslagna lägenheten var en skadad Margaretha.

Det var när Margaretha kom hem från veterinären med sin hund och öppnade dörren till sin lägenhet som hon plötsligt träffades av ett hårt slag, rapporterar Expressen.

Margaretha föll pladask rakt in i lägenheten och in i en byrå med marmorskiva.

Rånaren, som enligt Margaretha var en man i 20-årsåldern, slog igen dörrenoch kastade sig över henne och slet i hennes smycken.

– Jag slog mig ordentligt och har minnesluckor. Jag minns att han sa ”rån, rån, ta av dig” och pekade på mina smycken, säger hon till Expressen.

Ville ha hennes betalkort

I chock började Margaretha plocka av sig sina smycken och ge till rånaren. Bland annat ett diamantarmband och en ring hon tänkt spara till sin dotter.

Foto: Shutterstock/TT

Rånaren tvingade ut Margaretha på balkongen och hotade med att skjuta henne. Sedan drog han genom lägenheten och rotade igenom skåp och garderober och slog sönder lådor.

– Han ville ha mina betalkort, annars skulle han skjuta mig, berättar hon. 

Margaretha är osäker på hur länge rånet pågick men plötsligt lämnade han lägenheten.

Enligt Margaretha fick rånaren med sig saker till ett värde av 300 000 kronor. Ensam kvar i lägenheten var Margaretha som efter rånet fått en inre blödning i höften, blåmärken och en svullen hand.

”Måste ta i med hårdhandskarna”

Men förutom det fysiska är hon mest arg.

Hon har varit på många platser runt om i världen. Bott i Santa Monica, gått omkring i New York och Shanghai och New Orleans utan att det hänt någonting. Så sker rånet nu – i hennes hem.

– Jag är förbannad över att detta sker. Man måste ta tag med hårdhandskarna mot rånare och banditer, säger hon.

Polisen var hemma hos Margaretha samma kväll som rånet och säkrade spår. Ännu är ingen gripen.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);