80-åring utsatt för otäck stöld – nu varnar polisen för tjuvarnas fräcka drag

Undersköterska, stölder

Foto: Shutterstock

En kvinna i Skövde var under måndagen med om en fräck stöld i sin egen trädgård. Nu vill polisen varna allmänheten efter otäcka brottet, rapporterar P4 Skaraborg.

Det är aldrig roligt att bli av med sina tillhörigheter och att bli bestulen kan både skapa en känsla av obehag, otrygghet och rädsla. Men självklart är det också en ekonomisk förlust som ingen vill vara med om.

Men dessvärre finns det människor därute som både lurar och bedrar andra för att roffa åt sig deras värdesaker. Något som en kvinna i 80-årsåldern dessvärre fick uppleva under måndagen.

Läs mer: Hemtjänsten glömde allvarligt sjuk brukare – låg i smärtor ensam en hel helg

Polisen varnar efter fräcka stölden

Kvinnan befann sig i trädgården när det hela inträffade. Två personer i 35-årsåldern promenerade förbi tomten varpå en av dem trädde på den äldre damen ett halsband. Samtidigt som tjuven tog bort halsbandet stal hon dock även det halsband som kvinnan hade på sig sedan innan.

Nu vill polisen i Skövde varna allmänheten för denna typ av stölder, där ficktjuvar ofta använder sig av avledande manöver i syfte att distrahera den som de ska stjäla något från.

Detta kan man även läsa om på polisens hemsida:

”Ha extra uppsikt över dina saker om en okänd person försöker distrahera eller hjälpa dig. Många fick- och bagagetjuvar använder sig av en avledande manöver medan en medhjälpare passar på att ta din plånbok eller väska. Det kan till exempel vara att någon spiller något på dig.”

En anmälan om grov stöld har upprättats efter händelsen.

Nu hjälps vi åt att sprida den här informationen vidare så att ingen annan råkar ut för något liknande!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version